Paine fara gluten cu sofran si fulgi de ardei, o reteta pregatita din faina fara gluten in cadrul Canpaniei de educare alimentara sustinuta de AlimenteSpeciale.ro alaturi de TheSmartCuisine si alti 11 bloggeri culinari din România pentru a trage un semnal de alarma asupra modului de alimentatie al romanilor care sufera de afectiuni speciale. #ManancResponsabil
Mod de pregatire Paine cu sofran si fulgi de ardei, fara gluten:
Se cerne faina intr-un bol cu sarea si plicul de drojdie uscata. Se amesteca si se adauga apa calduta in care am dizolvat cateva fire de sofran si uleiul. Sofranul se gaseste la LIDL la un pret acceptabil. Framantarea aluatului se poate face la mana sau la mixer cu paletele de paine. Aluatul este moale si lipicios fata cel din faina obisnuita. Se acopera bolul cu un prosop de bucatarie umed si se lasa 30 de minute sa se dospeasca.
Cand a crescut, aluatul se rastoarna in forma de copt unsa cu ulei.
Se mai lasa si in forma 15-20 minut, apoi se da la cuptorul preincalzit pentru 50 minute. Pentru primele 10 minute la temperatura de 200-210 °C iar apoi se coboara la 180 °C.
Cand este coapta se aseaza pe un gratar sa se raceasca. Crusta a iesit crocanta iar miezul galben si pufos in care se vad ca niste pete de culoare fulgi de ardei. Serviti o bucata!
Cat este de frumoasa..
@Simona multumesc, ma bucur! Pup!