Deserturile la pahar sau „verrines” vorba francezului sunt rapid de realizat, fara o reteta anume, doar o improvizatie cu ce avem in frigider.
Azi am folosit un jeleu cu capsuni, o crema mascarpone si capsuni, ca tot suntem in sezonul lor, dar la fel se poate folosi orice alt fruct.
Mod de preparare Verrines cu mascarpone si capsuni:
Capsunele se spala si se pun la scurs. Alegem cateva de aceeasi marime si le feliem.
Peste praful de jeleu (sau gelatina) se pune apa clocotita si se amesteca sa se omogenizeze. Se lasa sa se raceasca fara a se intari.
Crema de branza sau mascarpone se freaca cu zaharul praf sau o lingura de miere. Dozati cat de dulce va place, tinand cont ca si frisca meggle este dulce. Se incorporeaza apoi in frisca batuta tare.
In pahare transparente, mai mici sau mai mari, asezam un strat de capsuni feliate (cca.2 c) si turnam peste ele jeleu racit cat sa le acopere. Lasam la rece sa se intareasca. Se aseaza de jur imprejur feliile de capsuni.
Punem crema de mascarpone intr-un poche si umplem paharele. Decoram cu o frunzulite de menta! Delectati-va!
Ador capsunile iar desertul propus de tine este absolut minunat!
Am incercat multe combinatii capsuni – frisca si nu voi scapa ocazia de a incerca si reteta ta.
@Kyra ma bucur de vizita si te mai astept. Pupici si o duminica frumoasa!
Un desert grozav: simplu si delicios! Pupici