Verrines cu mascarpone si capsuni





Deserturile la pahar sau „verrines” vorba francezului sunt rapid de realizat, fara o reteta anume, doar o improvizatie cu ce avem in frigider.
Azi am folosit un jeleu cu capsuni, o crema mascarpone si capsuni, ca tot suntem in sezonul lor, dar la fel se poate folosi orice alt fruct.

Ingrediente
100 g mascarpone
50 g zahar praf sau 1 lingura de miere
100 ml frisca lichida meggle
150 ml apa
20 g jeleu de capsuni sau 5 g de gelatina
150 g capsuni
frunze de menta

 



Mod de preparare Verrines cu mascarpone si capsuni:
Capsunele se spala si se pun la scurs. Alegem cateva de aceeasi marime si le feliem.
Peste praful de jeleu (sau gelatina) se pune apa clocotita si se amesteca sa se omogenizeze. Se lasa sa se raceasca fara a se intari.
Crema de branza sau mascarpone se freaca cu zaharul praf sau o lingura de miere. Dozati cat de dulce va place, tinand cont ca si frisca meggle este dulce. Se incorporeaza apoi in frisca batuta tare.
In pahare transparente, mai mici sau mai mari, asezam un strat de capsuni feliate (cca.2 c) si turnam peste ele jeleu racit cat sa le acopere. Lasam la rece sa se intareasca. Se aseaza de jur imprejur feliile de capsuni.

 

 



Punem crema de mascarpone intr-un poche si umplem paharele. Decoram cu o frunzulite de menta! Delectati-va!

 

 





Recomandările noastre

3 comentarii

  1. 1

    Ador capsunile iar desertul propus de tine este absolut minunat!
    Am incercat multe combinatii capsuni – frisca si nu voi scapa ocazia de a incerca si reteta ta.

  2. 2
  3. 3

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.