Crema mocca la pahar



Crema-mocca-la-pahar1

 

Crema mocca la pahar / Verrines, un desert rapid si apreciat in zilele calduroase cand nu vrem sa folosim cuptorul de la aragaz. 

Servita cu frisca, inghetata sau fructe rosii si aceasta crema cu ciocolata si mocca este un rasfat.

Ingrediente:
60 g ciocolata amaruie + 60 ciocolata cu lapte
250 smantana grasa
100 g zahar
30 g cafea mocca instant
10 g gelatina +100 ml apa
400 ml lapte gras

Decor:
frisca
fructe de padure

Crema-mocca-la-pahar2

 



Mod de pregatire Crema mocca la pahar:
Gelatina se pune la hidratat in apa.
Intr-un vas cu fund dublu se pune smantana cu zaharul pe foc. Cand s-a incalzit se adauga peste ciocolata rupta in bucati cat mai mici si se amesteca pana se omogenizeaza complect.

Eu am folosit doua feluri de ciocolata dar puteti folosi cea care va place mai mult sau care o aveti in casa in acel moment. Se adauga si gelatina incalzita cat sa devina lichida.

Cafeaua mocca instant se dizolva in putin lapte cald si apoi impreuna cu restul de lapte se incorporeaza in ganache-ul de ciocolata.
Pentru a fi mai fina crema, aceasta se strecoara inainte printr-o sita foarte fina, iar daca nu aveti puteti aseza un tifon dublu in strecuratoare.

Se inparte in 4-6 pahare, in functie de marimea acestora.
Se dau paharele la rece pana se intareste crema. La servire se orneaza cu frisca, inghetata si fructe dupa inspiratie. Delectati-va!

 

Crema-mocca-la-pahar4-1





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.