Briose cu sunca si cascaval se pot servi calde dar si reci. Acest gen de aperitiv sunt foarte bune cu o salata alaturi sau un sos, dar si cu o cana de lapte.
Ingrediente 12 buc:
2 oua
200 ml lapte
80 ml ulei
275 g faina
0,5 lingurita sare
0,5 lingurita zahar
2 lingurite praf de copt
100 g cascaval
80 g sunca
1 catel de usturoi
marar proaspat sau uscat
25 g unt sau ulei de uns tava
Mod de preparare:
Se amesteca faina, praful de copt si sarea intr-un castron. Intr-un alt bol se bat oula cu mixerul pana isi dubleaza volumul.
Se adauga si uleiul. Faina si laptele se adauga alternativ. Dupa incorporare a nu se freca prea mult.
Cascavalul si sunca se taie cubulete ca-n imaginea de mai jos, apoi se incorporeaza incet in aluat.
Tava de briose se unge cu unt sau ulei si cu o lingura se umple fiecare forma cam 3/4.
Conpozitia este pentru 12-14 bucati. Se da forma la cuptor pentru cca 30 de minute.
Maine o sa incerc si eu reteta asta! Ms
Ma bucur, astept impresii!
Deci, eu le am facut si sunt foarte bune! Ms mult de reteta!
Alina ma bucur ca ti-au placut. Te mai astept!
O zi frumoasa!
Foarte bine arata! O sa fac si eu neaparat! Oricum, multe reteta am facut de la dvs de prajituri 🙂
Ma bucur ca ma urmaresti! Pup!