Tort cu crema de castane



Tort-cu-crema-de-castane-0

 

Acest Tort cu crema de castane tineam sa-l fac de ceva timp. O alta varianta gasiti aici: Tort cu piure de castane si coacaze rosii. Este un tort reconfortant care sper sa va placa si sa-l incercati!

 

Tort-cu-crema-de-castane-2

 

Ingrediente blat / Ø 23 cm:
6 oua
150 g zahar pudra
150 g faina
un praf de sare

 

Sirop pentru blat:

150 ml apa
100 g zahar
1 lingurita esenta de rom

 

Tort-cu-crema-de-castane-6-1

 

Glazura de ciocolata:
150 g ciocolata (eu am folosit cu lapte si alune)
80 g frisca lichida Meggle

 



Pentru umplutura cu piure de castane:
350 g piure de castane
300 ml frisca Meggle
2 linguri de rom
6 g gelatina indulcit

 

Decor
100 g ciocolata min 50 % cacao
crema de piure de castane

 

Tort-cu-crema-de-castane-3
Mod de pregatire:
Pentru blat.
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare, apoi se incorporeaza jumatate din cantitatea de zahar. Galbenusurile se bat cu a doua jumatate de zahar.

Se amesteca cele doua compozitii. Se incorporeaza cu miscari ample si faina. Compozitia rezultata se va turna intr-o forma de tort cu pereti detasabili, Ø 23 cm. Se da la cuptor la 180 °C pentru 30-40minute.

Cand a trecut si testul cu scobitoarea se scoate si se lasa sa se raceasca pe un gratar. Puteti vedea metoda de pregatire si AICI .

Se imparte in trei blaturi pe orizontala. Se insiropeaza cu o pensula cu sirop din 150 ml apa, 100 g zahar si 1 lingurita esenta de rom.

Pentru ganachul de ciocolata:
Se incalzeste pe baine-marie frisca. Cand s-a incalzit, fara sa o lasam sa fiarba, se rastoarna peste ciocolata maruntita. Se lasa la rece 2-3 ore.

Pentru crema:
Intr-un bol se bate frisca tare. Cum am folosit frisca Meggle care este deja dulce nu am folosit zahar, dar daca folosoti smantana pentru frisca adaugati cand o bateti cca. 100 g zahar praf.

Se adauga in mai multe transe piureul de castane. Am avut piure de castane indulcit la borcan de 350 g. Se adauga si rom, dupa preferinte 1-2 linguri. Optional puteti agauga gelatina. Eu am pus 6 grame, este putina si nu-i schimba consistenta sa cremoasa, doar ii da o oarecare tinuta.

Asamblarea:
Pe un platou se pune inelul detasabil al formei in care am facut blatul si se aseaza primul blat. Ganache-ul fara sa-l mai mixez, se imparte in trei si cu o treime se unge primul blat. Se acopera cu al doile blat care la fel se intinde a doua parte de ganache.

Se adauga crema din piure de castane, oprimd cateva linguri pentru decor. Al trilea blat inainte de a acoperi cu el crema, se unge cu restul de ganache si cu ciocolata spre crema se acopera tortul. Se da la rece, apoi cand se serveste se decoreaza dupa inspiratie.
Tort-cu-crema-de-castane-5-1





Recomandările noastre

2 comentarii

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.