Saratele spirale cu sunca sunt un aperitiv din categoria Aperitive in foietaj. Sunt usor de realizat, mai „inobilate” fata de clasicele saratele. Se pot rontai in orice moment al zilei nu neaparat la o masa speciala.
Ingrediente:
400 g aluat de foietaj
100 g felii de sunca Padurea Neagra
sare
piper
1 galbenus + 2 linguri de lapte
seminte de in, susan sau fenel
Mod de preparare Saratele spirale cu panceta:
Aluatul de foietaj se intinde pe o masa infainata. Se imparte in fasi de latimea fasiilor de sunca / panceta, apoi inca o data pe jumatate.
Aluatul se taie prin apasare cu un cutit ascutit nu prin tragere ca nu vor mai creste foi-foi la cuptor.
Se porneste de la un cap si se ruleaza celalat cap ramanand fix. Cand am obtinut o spirala, se trage atat cat permite apoi se aseaza pe o tava cu hartie de copt.
Dupa ce terminam toate spiralele, batem un galbenus de ou cu 2 linguri de lapte si cu o pensula ungem saratelele spiralate.
Aluatul trebuie lucrat repede si dupa caz se mai dau la rece inainte de a le da la cuptor. Doar asa vor creste frumos.
Le presaram dupa preferinte cu sare, piper, seminte de in, susam sau de felel. Se dau la cuptor la 200 °C pentru 150 minute.
Delectati-va!
RETETA IN IMAGINI: