Salata Capres este un preparat faimos din bucataria italiena, originara din Insula Capri, de la care a luat numele, iar cele trei culori rosu, alb, verde ale ingredientelor reprezinta culorile steagului Italiei.
Salata Caprese este servita ca aperitiv sau fel principal, niciodata ca garnitura. De regula aceasta salata se prepara prin alternarea feliilor de rosii prospete cu felii de mozzarella de bivolita, asezonate cu sare, ulei de masline extra virgin de buna calitate si busuioc verde.
Iata o alta prezentare a acesteu salate, la fel de gustoasa.
Ingrediente necesare:
rosii chery (in forma de prune am folosit eu)
mini mozarella
busuioc proaspat tocat
2 linguri ulei de masline extra virgin
sare
piper
otet balsamic (optional)
Cum pregatim Salata Caprese:
Rosiile se spala, se sterg si se taie in doua. Mozzarella se scurge de zer si se taie la fel in jumatati.
Se spala si se sterg prin tamponare si frunzele de busuioc. Se pun una peste alta, se fac sul strans si se taie de 3-4 mm.
Se pun toate intr-un bol, se asezoneaza dupa gust si se stropesc cu ulei de masline extra virgin si optional cateva picaturi de otet balsanic. Reteta originala nu-l contine.
Se da la rece o jumatate de ora si apoi se serveste. Pofta buna!