Gratar de porc cu cartofi prajiti



Gratar-de-porc-cu-cartofi-prajiti-1-1

Ritmul de viata rapid la care suntem nevoiti sa facem fata cu totii, ne pune de multe ori sa facem alegeri gresite in ceea ce priveste masa, in special pranzul: mancare de tip fast food, pizza sau patiserie. Iar la cina, cand deja suntem obositi dupa o zi de munca sau umblat cu treaba prin oras, ajungem acasa si de cele mai multe ori dam iama in frigider, dupa ce ne cade prima data in mana si ne da senzatia de satietate. Sigur, daca aceste lucruri ar fi doar intamplaari rare si nu s-ar transforma in obiceiuri nesanatoase de zi cu zi, nu ar fi o problema.

Mi-am propus mai jos a vin cu o alternativa care mie imi place mult, si ca gust si pentru ca se pregateste repede si odata incalzita, dupa cateva ore, mancarea isi pastreaza savoarea. Gratar din carne de porc.
Pentru ca se gateste repede si absoarbe bine marinata, carnea de porc se preteaza cel mai bine pentru a fii gatita la gratar.

 

Gratare-de-porc-cu-cartofi-prajiti-2-1

 

Ingrediente:    
4-6 felii de porc (cotlet, piept, pulpa) – in functie de numarul de portii

 

Marinata:
50-60 ml sos de soia
50-60 ml ulei de masline
2-3 catei de usturoi zdrobiti
1 lingura zeama de portocala
1 lingura de ketchup
piper macinat

 

Garnitura:
Aici, aveti libertatea sa alegeti in functie de garnitura voastra preferata. cartofi wedges, legume la tigaie, legume la gratar, salata de cruditati, salata de muraturi sau orice altceva vaa gadila papilele gustative. Desi nu sunt foarte sanatosi, pentru mine cartofii prajiti reprezinta o varianta mereu la indemana.

Gratare-de-porc-cu-cartofi-prajiti-3-1

Mod de pregatire:
Se pregateste marinata: 
Intr-un bol se amesteca uleiul de masline, sosul de soia, catei de usturoi zdrobiti, zeama de portocala (se poate si lamaie dar portocala ii da o aroma mai placuta) si piper. Se adauga bucatile de carne si se amesteca in marinata pe toate partile.

x-IMG_7875-1

 

Se acopera bolul cu o folie de plastic sau intr-o punga de plastic cu fermoar si se da la frigider 2 ore. Sau chiar peste noapte, daca va ganditi sa peregatiti pranzul sau chiar cina.



Un gratar uns cu ulei cu ajutorul unei perii se pune pe foc sa se incinga. O alternative buna la gratarul meu classic, este un gratar Philips care ne permite sa gatim mai multe feluri de mancare.

 

x-HD6323_20
Acesta are o suprafaţa netedă care este ideala pentru prepararea legumelor la gratar, a pestelui sau a crevetilor si o suprafata striata care este ideala pentru prepararea bucatilor de carne, a burgerilor sau a carnaciorilor, ca tot se apropie sezonul loc in curand.

In plus, tot pentru carnaciori sau alt bucati de carne mai grasa, acesta are si o tava pentru a colecta grasimea care se scurge datorita gratarului inclinat, special prevazut pentru asta.

Cand gratarul s-a incins se aseaza dintr-o miscare feliile de carne si nu se mai misca, ca sa obtinem acele dungi care fac mancarea mai apetisanta. Dupa 3-4 minute se roteste felia pentru a obtine dungi incrucisate. Se procedeaza la fel pe ambele fete ale bucatilor de carne.

 

x-IMG_7902-1

Se scot bucatile de carne pe o farfurie, se acopera cu folie de aluminiu si se lasa sa se odihneasca 4-5 minute.
– carnea o sa fie mai frageda, datorita sucurlor din interior care patrund mai bine in striatiile carnii.

Dupa cum spuneam, eu servesc gratarul de porc cu garnitura de cartofi prajiti – dar voi procedati cum considerati de cuviinta si dupa cum e pofta mai mare.

 

Cateva sfaturi:

– Puteti pregati mai multe bucati de carne si sa le incalziti la pranzul de la birou sau la cina – carnea de porc este printre putinele care isi pastreaza aroma si incalzita, datorita unui continut mai mare de grasime si de apa

– Nu asteptati foarte mult intre momentul gatirii si incalzirea carnii – riscati sa pierdeti din gust si mai mult, carnea se poate altera

– Nu va sfatuiesc sa faceti acelasi lucru cu carnea de vita (deloc chiar, odata racita, carnea o sa devina tare si prin incalzire nu se va schmba cu nimic situatia)





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.