Cornulete cu mac un dulce rapid cand nu ai timp pentru ceva mai elaborat sau cand esti in lipsa de idei. Ca si Cornuletele cu rahat sau Cornulete cu gem si nuca, sunt spornice si ti se topesc in gura.
Ingrediente:
Aluat:
250 g unt
150 g crema de branza
220 g faina
sare
Umplutura:
50 g mac
5 linguri de apa
coaja de lamaie si/sau portocala
1 lingura de zahar
1 lingura de miere
1 lingura de zeama de lamaie
1 galbenus de ou + 1 lingura de lapte
Mod de pregatire:
Se pregateste aluatul:
Intr-un bol se cerne faian cu sarea. Se adauga untul taiat in cubulete. Se framanta cu degetele iar cand a capatat aspect nisipos se adauga crema de branza. In aluat nu am pus zahar pentru ca umplutura este dulce.
Se framanta sa se incorporeze branza bine, apoi aluatul se pune intr-o folie de plastic. Se da aluatul la rece cel putin 30 de minute.
Intre timp se pregateste umplutura.
Macut cu zaharul se macina cu masina de cafea. Se pune intr-un vas pe foc cu apa si pentru aroma se aduaga coaja de lamaie si/sau de portocala. Cand lichidul a disparut se ia de pe foc. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga o lingura de miere si putina zeama de lamaie. Se amesteca.
Se scoate aluatul din frigider, se inparte in doua si se intind doua cercuri ca-n imaginile alaturate.
Macul se imparte la fel in doua si se intinde cu un cutit in strat subtire peste cele doua cercuri.
Fiecare se imparte intai in 4 sferturi si fiecare sfert in alte 3 parti. Se ruleaza de la margine spre centru si rulourile obtinute se aseaza in tavi pe hartie de copt. Se ung cu galbenus de ou diluat cu o lingura de lapte.
Se da la cuptor la 180 ° C pentru 25-30 de minute. Cand sunt gata se scot din cuptor si se lasa in tavi sa se raceasca.
Se pot pudra cu zahar vanilat. Serviti-va!