Varza de Bruxelles in sos de portocala, de post



Varza-de-Bruxelles-in-sos-de-portocal-1

 

Varza de Bruxelles in sos de portocala o mancare simpla si usor de realizat. Am adaptat-o pentru post si am pregatit-o in zeama de portocala. Daca pregatiti aceasta reteta in afara postului, puteti inlocui sucul de portocale cu smantana de gatit.

 

Ingrediente 2-3 portii :
500 g varza de Bruxelles
1 lingurit azeama de lamaie

2 linguri de ulei de masline
puțina apa
½ coaja si sucul la 1/2 de portocala
piper alb
chimen boabe (optional)
sare

 

Varza-de-Bruxelles-in-sos-de-portocal-3

 



Mod e pregatire Varza de Bruxelles in sos de portocala:
Varza de Bruxelles se curata de frunzulitele uscate sau ingalbenite, se cresteaza usor la cotor sau se inteapa cu o frigaruie.

Se opareste in apa cu sare si o lingurita de zeama de lamaie cca. 3 minute. Se scot in apa rece ca sa se opreasca fierbere.

Se scurg si in funtie de marime se lasa intregi sau se taie pe jumatate. Se aseaza intr-o tava pentru cuptor. Se condimenteaza cu putina sare si piper alb. Se adauga 2 linguri de ulei de masline, putina apa si se da la cuptor la 180-190 °C sa se inmoaie si sa prinda putina culoare.

Cu 5-6 minute inainte de a scoate tava din cuptor se adauga zeama si coaja rasa de la o jumatate de portocala.
Chimenul este folosit in Banat, asa ca daca va place izul lui, presarati deasupra cateva boabe sau inlocuiti cu marar uscat.

Se serveste ca atare sau drept garnitura. Este foarte buna si zeama de portocala ii ia din amareala si ii da un gust special.
Pofta buna!

 

Varza-de-Bruxelles-in-sos-de-portocal-2





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.