Clatite cu branza si spanac un antreu sau o cina. Clatitele sunt la fel de bune cu umplutura sarata sau dulce.
Clatite sarate cu diverse umpluturi gasiti AICI.
Ingrediente 7-8 clatite:
200 g faina
2 oua mari
250 ml de lapte
150 ml apa minerala
1/4 lingurita de sare
2 linguri unt, topit
Umplutura pentru 4 clatite:
300 g spanac proaspat
250 branza de vaci
50 g unt
2-3 linguri ulei de masline
menta tocata (optional)
nucsoara
sare
piper
Mod de preparare Clatite cu branza si spanac:
Intr-un bol potrivit de mare, amestecati impreuna faina si ouale. Treptat se adaugă laptele si apa minerala, mestecand
pentru a se combina. Se adauga sarea si untul topit. Se amesteca pana se omogenizeaza compozitia.
Se încalzeste o tigaie mare la foc mediu. Se toarnă cu un polonic aluat de clatite, inclinand tigaia cu o miscare circulara, astfel ca aluatul sa se raspandeasca in mod egal si sa cuprinda toata suprafata tigai.
In functie de ce tigaie folositi, o ungeti sau nu cu unt sau ulei ca sa nu se lipeasca.
Se prajesc aproximativ 2 minute, pana cand partea de jos este de culoare maro. Cu o spatula se rasturna clatita pe partea cealalata sau daca va place sa le aruncati e si mai simplu.
Din compoziria de mai sus, la dimensiunea mare a tavii va ies 7-8 clatite.
Pregatirea umpluturii:
Spanacul se spala si se blanseaza 4-5 minute. Se trece apoi in apa foarte rece ca sa se opreasca fierberea. Se pune la scurs intr-o strecuratoare. Se toaca cu un cutit apoi se soteaza 3-4 minute intr-o tigaie pe cu unt si ulei. Se ia de pe foc, se adauga branza de vaci maruntita si se condimenteaza cu sare, piper si un varf de cutit de nucsoara. Optional se adauga si menta tocata.
Cu aceasta umplutura se umplu clatitele. Am umplut jumatate din clatite, iar pe restul le-am servit cu ciocolata.