Negresa sau brownie cu fistic este o prajitura simplu de realizat pe cat este de buna. Cuburi pline de ciocolata la care am mai adaugat si fistic, dar si cu nuci sunt la fel de bune.
Ingrediente tava 20 x 20 cm:
160 ciocolata 50 % cacao
160 g unt
160 g zahar fin
3 oua mari
1 lingurita esenta de vanilie
2 linguri cacao
120 g faina
1 lingurita praf de copt
sare
100 g fistic
Mod de pregatire:
Ciocolata se rupe bacati si impreuna cu untul se pune intr-un bol care se aseaza intr-un vas cu apa calda pe foc, adica la bain-marie. Se amesteca pana se topeste si ciocolata si untul.
Se ia bolul de pe foc si se lasa 5-6 minute sa se raceasca putin. Apoi se adauga zaharul si esenta de vanilie mestecand pana se topeste.
Se separa ouale. Albusurile se bat tare cu putina sare, iar galbenusurile se adauga pe rand peste ciocolata. Se amestecand bine dupa fiecare ca sa se incorporeze, apoi se adauga urmatorul.
Se incorporeaza apoi cacao si faina si la sfarsit cu miscari ample se adauga albusurile batute tare.
Se tapeteaza un vas de 20×20 cm cu hartie de copt si se toarna compozitie. Deasupra se raspandeste fisticul tocat grosier.
Se lasa in cuptorul incins cca 35-40 de minute la 170 °C sau pana trece testul cu scobitoarea.
Este foarte buna, nu veti regreta daca o incercati! Delectati-va!