Ingredientul cheie al acestui aperitiv sunt arahidele cu iz de pizza. Le-am gasit la o alimentara si se se vand varsate, de nici nu le-am remarcat pana acum. Totusi au dat un gust aparte acestui aperitiv, cum de fapt si speram cand le-am cumparat.
Ingrediente Cuburi aperitiv cu crema de branza si arahide:
Blatul:
6 oua
6 linguri de ulei
3 lingura de smantana
6 linguri de faina
2 lingurite praf de copt
sare
50 g arahide prajite cu iz de pizza
Umplutura:
500 g crema de branza
2-3 linguri smantana grasa
80 g arahide prajite cu iz de pizza
vegeta
1 legatura marar prospat tocat
5 g. gelatina granulata (optional)
Decor:
cca. 60 g arahide prajite cu iz de pizza
Un aperitiv asemanator sunt Cuburi aperitiv cu spanac si crema de branza pe care vi le-am prezentat deja.
Mod de preparare Cuburi aperitiv cu crema de branza si arahide:
Ingredientul cheie al acestui aperitiv sunt arahidele cu iz de pizza, care arata asa:
Pregatim blatul:
Se separa ouale. Intr-un bol cele 6 galbenusuri se freaca cu 6 linguri de ulei si sare. Apoi se adauga 3 linguri de smantana si cele 6 linguri de faina cu praful de copt.
Separat albusurile se bat tare si se incorporeaza cu miscari ample in amestecul de oua. La sfarsit si arahidele pisate grosier.
Tapetam o tava mare cu hartie de copt. Tava, de preferat dreptunghiulara, este de 28×40 cm. Dar puteti folosii si tava de
la aragaz. Se rastoarna aluatul de blat si se lasa la cuptor cca 15-20 de minute la 180 °C.
Consistenta acestui aluat trebuie doar sa se intareasca fara sa se arda. Se rastoarna pe un prosop, se scoate hartia de copt si se lasa sa se raceasca. Cand este racita se taie in trei parti egale.
Umplutura din Crema de branza:
Intr-un bol se freaca branza cu 2-3 linguri de smantana si condimentam cu vegeta dupa gust si arahidele pisate grosier. Se toaca mararul si se adauga peste branza.
Dupa caz, daca crema este mai moale (asta depinde de tipul de crema de branza folosit), se pot adauga 5 g de gelatina granule, intai hidratata in putina apa rece si apoi incalzita. Luam o lingura din crema si o amestecam in gelatina, dupa care o incorporam cu restul compozitiei, astfel veti avea o omogenizare perfecta. Eu nu am folosit.
Asamblarea:
Punem primul blat, intindem deasupra o treine din crema, asezam cel de-al doilea blat apoi iar crema. Acoperim cu al treilea blat si restul de crema deasupra.
Peste ultinul strat de branza se presara arahide tocate grosier. Se da la rece minim 2 ore.
Inainte de servire se portioneaza in patrate si se aseaza pe un platou. Pofta buna!
Mai ce scapare.!!! Cum de nu am ochit-o pana acum ? (sau mai bine nu o ochiam nici acuma.hahaha). Spune-mi te rog, gasesc in comert arahide cu iz de pizza sau eu sa fac ceva la ele.?? Daca nu gasesc ? Le mozolesc eu cu ceva condimente?.?? Pupici.
Eu am gasit la un magazin varsate. In supermarket sincer nu am mai verificat. Dar daca nu gasesti, iei decozile si de prajesti putin dupa ce le-ai dat printr-un condiment de Pizza, se gaseste la plicuri. Pup!
Opa. Am mai vazut ceva. In crema ce-s bucatelele alea care se vad? Alune? Bag si in crema? Ca la prepararea ei nu scrie numai pe deasupra.
Tot arahide pisate grosier. Sunt trecute la ingrediente umplutura si acum am complectat si-n explicatii. Pup!
Alunele le-am luat.Hahaha. Am gasit si eu varsate, dar numai cu boia.Nu-s rele, dar nici grozave.. Vaz eu ce mai fac cu ele. Am intrebat ca ce e in crema, ca mi se pareau putine 80gr. si pe inauntru si pe deasupra. Eu am luat 170 gr.,dar am mai si ciugulit. Pupici.
sanda ai dreptate, 80 g doar in crema si pentru decor am uitat sa specific. Deci 50 g in blat, 80 g in crema si deasupra … sincer nu am cantarit, ca la fel ca tine si eu am luat cred ca 200 g ca sa si mananc de pofta. Dar cred ca din 170 g daca nu mai mananci iti va ajunge. Pup!
Ooo, vezi ca tot am avut ochi buni. Hahaha. Nici o problema ca mai cumpar ca-s varsate. Pupici. Noapte buna.