Desert cremos in straturi



Desert-cremos-in-straturi-0

 

Desert cremos in straturi pentru ca nu am stiut ce nume sa-i dau. Un dulce rapid si bun cand ne dorim ceva dulce. Creme de vanilie si frisca separate de napolitane.

 

Crema de vanilie / patiserie:
800 ml lapte
120 g zahar
3 galbenusuri
80 g amidon (sau 40 g amidon + 40 g faina)
1 fiola esenta vanilie
coaja rasa de la o lamaie
100 g margarina Rama sau unt
sare

cca. 200 g napolitane cu cacao

200 ml frisca lichida



Desert-cremos-in-straturi-2-1

Mod de pregatire:
Prepararea cremei de vanilie:
Intr-un bol se freaca zaharul cu galbenusurile. Se amesteca amidonul cu putin lapte rece. Se adauga apoi cate putin lapte cald, dupa care se rastoarna totul peste laptele care a fost pus la fiert cu razalitura de lamaie si fiola de esenta de vanilie. Se fierbe la foc mic pana se ingroasa. Cand e gata, asa calda se adauga margarina Rama cuburi ca sa prinda crema luciu.

Se imparte crema in doua. Una ramane de vanilie si in cea de-a doua se adauga dupa gust esenta de zmeura sau capsuni, sau ciocolata … ce aveti si ce va place. In ambele creme se adauga si funfetti, acele bomboane colorate de decor.

Intr-un vas yena se pune un strat de napolitane, apoi crema galbena de vanilie, iar alt strat de napolitane si stratul de crema roz.
Frisca se bate tare si cu ea se acopera prajitura. Se presara deasupra funfetti. Delectati-va!

 

Desert-cremos-in-straturi-3-1





Recomandările noastre

2 comentarii

  1. 1
    • 2

      Este un dulce cremos din crema cu esentele care iti plac si despartite prin napolitane. Nu de va taia ca o felie de tort, tocmai ca am lasat cremele fara gelatina, ca sa fie mai cremoase. Poti sa servesti aceasta reteta si individual, adica sa o imparti in cupe si va arata si mai elegant. Succes!

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.