Friptura de porc in foi de varza acra in vasul roman



Friptura-de-porc-in-foi-de-varza-acra-in-vasul-roman-1

 

Friptura de porc in foi de varza acra in vasul roman, o friptura care imbracata in foi de varza acra, va avea un gust aparte. Am mai incercat aceasta varianta doar ca atunci am infasurat totul intr-o plasa din foietaj, este vorba de reteta Cotlet de porc in foi de varza si aluat.

 

Cotlet-de-porc-in-foi-de-varza-si-aluat-1

 

A fost geniala si aceea, asa ca dati clik pe poza ca sa vedeti reteta. Sper sa va incante ambele idei si pe voi.

 

Friptura-de-porc-in-foi-de-varza-acra-in-vasul-roman-3-1

 

Imgrediente:
800 g piept de porc sau cotlet

 

Marinata:
sos de soia
sos Worcestershire
otet balsamic
ulei de masline
sare
piper

2-3 crengute de cimbru
5-6 foi mari de varza acra
boia pudra

 

Friptura-de-porc-in-foi-de-varza-acra-in-vasul-roman-0

 

Mod de pregatire:
Pregatim marinata din ingredientele de mai sus. Nu am dat gramaje, ca fiecare are preferintele lui pentru unele ingrediente, asa ca o faceti dupa gustul vostru. Eu am folosit o bucata frumoasa de piept de porc cu sorici, pe care l-am crestat pe doua directii.

Imbalsamam bine bucata pe carne in marinata si o tineti acoperita cu o folie la rece cateva ore. Se scoate, se sterge marinata cu prosoape de hartie, se unge cu unt/margarina apoi intr-o tigaie teflonata se da o crusta pe toate fetele dupa care o imbracam in foile de varza acra. Daca foile de varza sunt prea acre, se oparesc 2-3 minute, iar cand se racesc imbracam bucata de carne in ele.

Pentru ca acum am uitat sa fac poza, principiul fiind acelasi, va arat poza de la cealalta reteta, ca sa va faceti o idee cum trebuie facut.

 

y-IMG_2614



 

Intre timp pregatim si vasul roman sau vasul de lut pentru cuptor. Acesta trebuie tinut in apa cca. o jumatate de ora, inainte de folosire, care va asigura un proces natural de gatire a celor mai diverse tipurilor de carne.

Dupa ce am imbracat in foile de varza, legam cu ata de bucatarie ca pe un colet, ca sa nu se desfaca la cuptor.

 

x-IMG_2591

 

In vasul roman asezam la fund varza tocata si bucati de costita afumata, apoi pachetul de carne, 2-3 crengute de cimbru, iar cantitatea de apa trebuie urmarita. In principiu nu necesita ulei sau apa, pentru ca mancarea se face in sucul propriu in combinatie cu apa pe care o retine vasul si care provoaca formarea unui strat de aburi, atat in cuptor, cat si in interiorul vasului.

x-IMG_2594

 

Dar … dupa caz poate mai trebuie adaugata ca sa nu se arda.

Am gatit-o la foc mic 160-170°C, sotul meu e adeptul gatirii lente, pentru cca. 2,5-3,0 ore. Se intoarce la cate 30-45 de minute ca sa se faca uniform.

 

x-IMG_2614

 

Carnea gatita in oala de lut capata o crusta frumoasa, subtire, crocanta, iar in interior devine uniform preparata, cu aspect apetisant. Se lasa in forma, se pudreaza cu putina boia si la servire se taie cu un cutit ascutit in felii. Pofta buna!

 

Friptura-de-porc-in-foi-de-varza-acra-in-vasul-roman-4-1

 

Daca va plac ideile Retetele in vasul roman, va mai invit sa vedeti si apoi sa dati clik pe poze:

 

Varza-acra-cu-coaste-de-porc3-1Ciolan-la-cuptor-in-vas-roman3-1

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.