Pulpe de pui in sos de sampanie cu tarhon o mancare eleganta, delicioasa si simplu de pregatit. Aceasta este o masa perfecta, cu care sigur va puteti impresiona oaspetii d-stra.
Am pregatit-o dupa sarbatori cand mai aveam ramasa sampanie. Ca substituent pentru sampanie la acest fel de mancare, ar fii un vin spumos de calitate.
Ingrediente:
5 pulpe de pui (inferioare sau superioare)
1 lingura de ulei de masline
1 ceapa mare (tocata)
sare
piper negru macinat
1 pahar (2400 ml) sampanie
2 lingura unt
250 g ciuperci feliate
1 lingura de tarhon uscat sau proaspat
suc proaspat de lamaie (optional)
Mod ce pregatire:
Pulpele de pui se spala si apoi se sterg cu prosoape de bucatarie. Numarul lor este in functie de cate persoane aveti la masa.
Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie si se adauga pulpele de pui. Se da o crusta timp de 3 minute pe fiecare parte.
Neavand tarhon proaspat am folosit uscat. Ca sa-si lase mai bine aroma se presara in tigaie.
Pulpele se scot pe o farfurie. In aceeasi tigaie se distuie ceapa tocata marunt cca. 1 minut, dupa care se adauga untul care va da consistenta si se adauga un pahar de Champagne. Se lasa sa dea un clocot apoi se pun inapoi bucatile de pui in tigaie. Se condimenteaza dupa gust, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic pana sunt fierte pulpele.
Ciupercile feliate se soteaza cca. 5 minute intr-o alta tigaie si apoi se adauga peste pulpe.
Se adauga si ciupercile feliate si se mai fierb timp de 5 minute.
Optional se poate adauga putin suc de lamaie. Eu nu am folosit dar sotul meu si-a pus in farfurie si i-a placut.
Se serveste cu ce garnitura doriti, dar recomandat este orezul.
Pofta buna!