Prajitura Buonissimo



Prajitura Buonissimo pentru ca a fost foarte buna si cum nu aveam o idee mai buna de nume, am denumit-o Buonissimo.
O prajitura cu doua creme intre doua blaturi: una de vanilie cu bucati de piersici si alta cu ciocolata, stafide „imbatate” in alcool si aschii de ciocolata. Decorul l-am lasat mai simplu, ca sa se simta mai bine gustul cremelor.
Cred ca v-am facut pofta …. asa ca va invot s-o incercati!

 

 

Ingrediente:
Blat tort / 21 x 21 cm:
4 oua mari
80 g zahar farin
40 g ulei
200 g faina
5 g praf de copt

 

Crema de vanilie si ciocolata:
1 litru de lapte
4 galbenusuri de ou
100-120 g zahar tos (cat de dulce va place)
120 g / 3 buc. pudding de vanilie Dr. Oetker
(sau 50 g amidon + 50 g faina)
2 lingurite esenta de vanilie
200 g unt
1 ciocolata cu lapte + 1 lingura de cacao

1 cutie de piersici in compot 800 ml
50 g stafide + alcool / cca.50 ml
50-60 g fulgi sau aschii de ciocolata

 

Glazura:
1 tableta de ciocolata
1-2 linguri ulei
bilute colorate decor

 

 

Mod de pregatire Prajitura Buonissimo:
Pentru blat:
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare, apoi se incorporeaza jumatate din cantitatea de zahar. Galbenusurile se bat cu a doua jumatate de zahar.

Se amesteca cele doua compozitii. Se incorporeaza cu miscari ample faina, alternand cu uleiul. Compozitia rezultata se va turna intr-o forma de 21 x 21 cm captusita cu hartie de copt. Se da la cuptor la 180 °C pentru 30-40minute, apoi se scoate si se pune la racit pe un gratar.

 

 

Cand s-a recit, mai intai se niveleaza blatul taind partea crescuta si apoi se taie in doua jumatati egale.
Caisele din compot se scot la scurs si apoi se taie in bucati. Blaturile le insiropam cu sucul de la compot.
Stafidele se pun pentru 1 ora in alcool, de care aveti: coniac, rom …



Prepararea cremei de vanilie:
Intr-un bol se freaca zaharul cu galbenusurile, apoi se incorporeaza si amidonul diluat cu lapte rece. Se adauga cate putin lapte cald ca sa aducem la aceeasi temperatura, dupa care se rastoarna totul peste laptele care a fost pus la fiert cu esenta de vanilie. Se fierbe la foc mic pana se ingroasa, amestecand ca sa nu se prinda de fundul vasului. Se ia de pe foc si ca sa nu faca crusta, se acopera cu o folie de plastic care sa fie in contact direct cu crema. Se lasa la rece.

Cand crema s-a mai racit, se mixeaza cu untul la temperatura camerei. Se imparte in doua parti egale. Prima ramane de
vanilie, iar in cea de-a doua se incorporeaza o ciocolata cu lapte rupta in bucati.

 

 

Vom obtine astfel doua creme, una cu vanilie si alta cu ciocolata. Imi pare rau ca nu am mai adaugat si putina cacao ca sa capete o culoare mai puternica. Voi puteti sa o faceti.

 

 

Asamblarea: Pe prima parte de blat se intinde jumatate din crema de vanilie racita, dar fara a fii inchegata. Se imprastie bucatile de piersici taiate cubulete si se acopera cu restul de crema.

Se lasa la rece pana se intareste putin si apoi se intinde deasupra crema cu ciocolata in care se adauga stafidele care au fost tinute in alcool si aschiile de ciocolata. Se acopera cu al doilea blat.

 

 

Se pune la frigider 2-3 ore si se poate servi. Se taie in bucati dupa preferinte, patrate sau dreptunghiuri si se decoreaza dupa inspiratia de moment.

 

 

Delectati-va!

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.