Tarta in trei culori



Tartele sunt ideale pentru umplutura lor variata. Simplu de pregatit, tartele cu legume sunt o modalitate foarte buna de a adapta diverse sortimente de legumele intr-un mod atractiv si gustoas.

Am facut o tarta unde am combinat spanac cu ardeiul rosu, adaugand si o crema de branza a rezultat aceasta tarta in trei culori.

Ingrediente:
Aluat fraged:
* 400 g faina alba de cozonaci
* 1 pachet de unt
* 1 ou
* 1-2 linguri apa foarte rece
* sare
Umplutura de spanac:
* 500 g spanac congelat
* 1 ceapa medie
* 1 ou
* 2 catei de usturoi
Umplutura de branza:
* 250 g branza de vaci dulce si sarata
* 3-4 lg de smantana
* 1 ou
* vegeta
* piper alb
* 4-5 ardei Californian rosii

Mod de preparare:
Se pun cubuletele de unt si sarea peste faina si cu varful degetelor se incorporeaza untul in faina, pana cand aspectul compozititei devine „nisipos”. In acest moment se adauga apa si oul, framantand usor aluatul.

Consistenta aluatului, cand este gata, trebuie sa nu fie elastica. Se inveleste aluatul in folie alimentara si se pune la frigider pentru 30 de minute.

Intr-o tigaie se soteaza usor usturoiul si ceapa tocate marunt intr-o lingura de ulei de masline. Se adauga spanacul, amestecand pana capata o consistenta cremoasa.



Intr-un bol se amesteca branza, smantana, oul si se condimenteaza cu vegeta si piper alb. Ardei se coc, se curata de pielita si se taie in 2-3 bucati.

Se incepe construirea tartei. Intr-o forma de tort de 23 cm diametru, se intande aluatul fraged cat mai subtire, imbracand si pereti formei. Ce depaseste marginea se va inlatura. Se presara putin pesmet, apoi se intinde jumatate din compozitia de spanac. Se adauga peste un strat de ardei rosii copti.

Urmeaza tot amestecul de branza, dupa care inca un strat de ardei rosii copti. Se incheie cu restul de spanac. Din resturile de aluat se pot face diferite benzi puse in raze sau sub forma de impletitura.

Se unge tarta cu ou batut, apoi dam la cuptorul incins in prealabil pentru cca. 30-40 de minute. Pofta buna!





Recomandările noastre

22 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6

    @Adela Zilahi, da este foarte gustoasa. Pup!

    @FLORY, multumesc de aprecieri. Pup!

    @@Edith, multumesc, o zi frumoasa.

    @MarilenaT. cred, sunt multe variante. O idee, care probabil o faci si tu, este sa folosesti in umplutura ouale fierte care raman dupa sarbatoarea Pastelui. O zi frumoasa.

  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12

    @Bianka, multumesc, te sarut.

    @Cristina, ma bucur ca-ti place. Week-end placut!

    @felis, multumesc si tie un sfarsit de saptamana placut!

    @MIMI, multumesc, week-end placut!

  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17
  18. 18
  19. 19
  20. 20
  21. 21
  22. 22

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.