Tartele sunt ideale pentru umplutura lor variata. Simplu de pregatit, tartele cu legume sunt o modalitate foarte buna de a adapta diverse sortimente de legumele intr-un mod atractiv si gustoas.
Am facut o tarta unde am combinat spanac cu ardeiul rosu, adaugand si o crema de branza a rezultat aceasta tarta in trei culori.
* 1 ou
* sare
* 1 ou
* 1 ou
* piper alb
Mod de preparare:
Se pun cubuletele de unt si sarea peste faina si cu varful degetelor se incorporeaza untul in faina, pana cand aspectul compozititei devine „nisipos”. In acest moment se adauga apa si oul, framantand usor aluatul.
Consistenta aluatului, cand este gata, trebuie sa nu fie elastica. Se inveleste aluatul in folie alimentara si se pune la frigider pentru 30 de minute.
Intr-o tigaie se soteaza usor usturoiul si ceapa tocate marunt intr-o lingura de ulei de masline. Se adauga spanacul, amestecand pana capata o consistenta cremoasa.
Intr-un bol se amesteca branza, smantana, oul si se condimenteaza cu vegeta si piper alb. Ardei se coc, se curata de pielita si se taie in 2-3 bucati.
Se incepe construirea tartei. Intr-o forma de tort de 23 cm diametru, se intande aluatul fraged cat mai subtire, imbracand si pereti formei. Ce depaseste marginea se va inlatura. Se presara putin pesmet, apoi se intinde jumatate din compozitia de spanac. Se adauga peste un strat de ardei rosii copti.
Urmeaza tot amestecul de branza, dupa care inca un strat de ardei rosii copti. Se incheie cu restul de spanac. Din resturile de aluat se pot face diferite benzi puse in raze sau sub forma de impletitura.
Se unge tarta cu ou batut, apoi dam la cuptorul incins in prealabil pentru cca. 30-40 de minute. Pofta buna!
foarte bine arata! cred ca este si gustoasa!
Culorile din farfurie arata minunat!
Ce bine arata! 🙂
Arata foarte bine!Reteta aceasta putin schmbata era unul din aperitivele sarbatorii Pascale al familiei mele.Voi incerca si aceasta reteta!
Ce mult imi place combinatia de ingrediente…cat despre aspect… Super !
@Adela Zilahi, da este foarte gustoasa. Pup!
@FLORY, multumesc de aprecieri. Pup!
@@Edith, multumesc, o zi frumoasa.
@MarilenaT. cred, sunt multe variante. O idee, care probabil o faci si tu, este sa folosesti in umplutura ouale fierte care raman dupa sarbatoarea Pastelui. O zi frumoasa.
@lia ma bucur ca-ti place. O zi frumoasa.
Arata minunat
Ce bine arata! Ador tartele cu spanac.
Foarte frumos arata tarta!….
Week-end placut!…
wow,ce bine arata!
@Bianka, multumesc, te sarut.
@Cristina, ma bucur ca-ti place. Week-end placut!
@felis, multumesc si tie un sfarsit de saptamana placut!
@MIMI, multumesc, week-end placut!
Wow , wow , wow , ce bine arataaaaaaaaaaa , de podium .
Trecem la favo !
Wk trasnet si tie si lui Miki !
Superba tarta asta!Foarte frumos contrastul dintre culori 🙂
@ONESTA30 multumesc…. pup!
@maya ma bucur ca-ti place. Multumesc si o duminica frumoasa!
elle est magnifique et joliment préparée, bravo et bonne journée
Culori superbe la tine infarfurie, Si daca e si spanac, atunci e si foarte gustoasa. Multumesc pentru idee.
Sa ai o zi frumoasa.
foarte aspectoasa tarta!
All the colors of spring! (And the Italian flag! :D)
So beautiful!
Arata super! La cat este de aratoasa, banuiesc ca este delicioasa! Felicitari, pentru toate preparatele deosebite, "colorate" si extrem de apetisante!
@Victoria este tare buna sa stii. Multumesc de aprecieri, culoarea face parte din viata mea. Te sarut!