Tort aperitiv cu salata boeuf



 

Am avut in plan aceasta reteta cam de ceva timp si acum i-a venit randul. Dupa succesul pe care l-a avut Prajitura aperitiv cu branza, sper ca si acest Tort aperitiv cu salata boeul sa se bucure la fel de aprecierea voastra.

Este un aperitiv minunat pentru masa de sarbatori. Acum am ales ca umplutura Salata boeuf, pentru ca nu cred este masa de revelion fara aceasta salata, dar se poate face cu orice alta crema, cu branza de exemplu.

Blatul galben :

* 2 oua
* 2 linguri de ulei
* 1 lingura de smantana
* 2 linguri de faina
* 1 lingurita mica praf de copt
* 3-4 linguri branza rasa

 

 

Blatul verde:
* 2 oua
* 2 linguri de ulei
* 1 lingura de smantana
* 2 linguri de faina
* 1 lingurita praf de copt
* 2 linguri de spanac        * sare

 

Blat portocaliu:
* 2 oua
* 2 linguri de ulei
* 1 lingura de smantana
* 2 linguri faina
* 1 lingurita praf de copt
* 2 linguri de pasta de ardei       * sare

 

Pentru umplutura:

 

 

Mod de preparare:
Pentru retetele de blat m-am inspirat de pe situl coolinarika.com.

Pentru blatul verde, se separa ouale, iar cele 2 galbenusuri se freaca cu 2 linguri de ulei, 1 lingura de smantana, 2 linguri de faina, 1 lingurita praf de copt, sare si 2 linguri de spanac tocat marunt (congelat).

Separat albusurile se bat tare si se incorporeaza in primul amestec. Se rastoarna compozitia intr-o forma de tort (23 diametru) si se da la cuptor pentru 15 minute.

 



 

Pentru blatul portocaliu se repeta acelasi procedeu ca mai sus, doar ca se inlocuieste spanacul cu 2 linguri pasta de ardei. Merge si pasta de rosii, dar culoarea nu va fi asa vie.

 

 

Pentru blatul alb, la fel se repeta procedeul, dar folosind 2 linguri de branza sarata faramitata. Branza fiind sarata nu se mai adauga sare.

 

 

Reteta de Salata Boeuf o gasiti AICI. Ordinea de asezare a blaturilor este la alegera voastra. Eu am inceput cu cel verde, am pus deasupra salata boeuf, am acoperit cu cel galben, iar am pus salata si am acoperit cu cel portocaliu.

 

 

Pentru ornare, am nivelat marginile cu maioneza, am presarat peste marar tocat fin. Deasupra am folosit tot maioneza. Delectati-va cu o felie si incantati-va si familia si prieteni cu acest aperitiv. Veti avea un succes garantat. Pofta buna!

 





Recomandările noastre

46 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12

    @pansy multumesc, o seara frumoasa!

    @Ancuta ma bucur ca-ti place. Pup!

    @Diana ma bucur ca am reusit sa transmit asta. Pup!

    @maria elena ma bucur ca-ti place. Te sarut!

    @catkitchen am ales salata boeuf ca sa mearga pentru sarbatori. dar o sa fac si cu crema de branza. Pup!

    @Andreea ma bucur. Iti multumim si tu sa ai un sfarsit de saptamana minunat!

  13. 13

    @alinutzika, multumesc de nota. Tte sarut!

    @DiaMar te cref, se pot face multe variante. Imaginatia sa lucreze. Pup!

    @Alexandrina ma bucur, pup!

    @La-Chef-A, ai dreptate, eu si culorile din farfurie… Iti multumim si tie un week-end minunat!

    @Simona ma bucur ca te incanta ideea. Pup dulce!

  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17
  18. 18

    @Antonina S. pare greu dar e asa rapida. Desigur asta ca aveam salata boeuf facuta cu o zi inainte. Multumesc, te sarut!

    @Licuta Marinma bucur ca-ti place. Pupici!

    @Lissa's Cakes, multumesc de vizita si aprecieri. Te mai astept. Pup!

    @maya ma bucur ca-ti place. Pup!

  19. 19
  20. 20
  21. 21
  22. 22
  23. 23
  24. 24

    @Mare Maria multumesc pentru nota 10 si ma bucur ca-ti place. Pup!

    @Kadia mai intai mancam cu ochii si apoi cu gura, de aceea imi place sa dau si un aspect frumos mancarii, in afara de gust. Multumesc si ma bucur ca-ti place. Pup!

  25. 25
  26. 26
  27. 27
  28. 28
  29. 29
  30. 30
  31. 31
  32. 32

    @Sidy ma bucur ca-ti place si vrei sa o faci. Ai sa impresionezi musafiri, cum s-a intamplat si la mine. Poti sa o faci cu orice alta umplutura. Eu am facut-o de sarbatori cand e nelipsita Salata beuf si de aceea am folosit-o pe post de crema. Te pup si o zi frumoas!

  33. 33
  34. 34
  35. 35
  36. 36

    BRAVO, bravo, bravo !!!
    Va felicit din suflet pentru cuptorul cu microunde castigat cu aceasta reteta !!!
    Dupa mine , ati fost cei mai buni si va dadeam premiul pentru Marele Castigator !!!
    Va tzuc si va imbratisez cu mare drag !

  37. 37
  38. 38

    Am incercat blatul verde cu spanac si cozi de ceapa verde calite, nu mi-o iesit deloc colorat, care ar fi metoda corecta de folosire a spanacului proaspat? Va multumuesc frumos!

  39. 39

    @maria nu stiu unde ai citit tu ca trebuie calit spanacul, ceapa nici nu are ce cauta. Prin calire isi pierde din nuanta sa naturala de verde crud.
    Se vede clar in poza mea ca spanacul, (congelat am folosit eu), este ca o pasta. Deci daca ai spanac proaspat, dupa ce-l oparesti putin, il pasezi foarte fin.
    Poate iti vor fi mai utile pozele de la aceste "Cuburi aperitiv cu spanac":
    http://culoriledinfarfurie.blogspot.com/2012/03/cuburi-aperitiv-cu-spanac-si-crema-de.html
    Sigur iti v-a reusi. Astept sa-mi scrii daca mai ai vre-o nelamurire. Pup!

  40. 40

    Am vazut la dvs congelat, dar n-am avut. Mie-mi place ceapa si am adaugat-o si pe ea:)Da, cred ca solutia cea buna e sa le blenduresc data viitoare. Nici prin cap nu mi-o trecut gandul ca reteta dvs. are ceva in neregula, eu doar m-am inspirat, n-am incercat sa o copii.Va multumesc!

  41. 41

    @maria imi cer scuze daca prim exprimarea mea ai inteles ca m-a deranjat ceva. Nici pe departe acest gand. Eu am cautat sa-ti subliniez de ce nu a iesit verde ca la mine. Ai dreptate cu blenderul va iesi fin spanacul.
    Eu postez retetele care le fac pentru familie, iar cui ii place, fie le face la fel, fie ia doar ideea. Nu se pune problema de copiat, ca de aceea le pun.
    Te sarut si te mai astept cu drag!

  42. 42

    eu acuma fac la blaturi dar vreau sa spun ca nu imi ies deloc!!!!!!!!!!!!!am scos pe cel cu spanac si nu imi place deloc cum arata este destul de subtire,poate am avut eu oua mai mici ,nu stiu…..sa vedem cum vor fi celelalte!am facut si blatul pentru cubuletele cu spanac cu umplutura de branza cu ciuperci ala mai e cum mai e……….

  43. 43

    iar pentru cine fiebe sau caleste spanacul:indiferent cum il folositi spanacul nu se fierbe!!!!!!!!!!va ramane o apa verde si un spanac gri,am vazut sfatul acesta la Jamie Oliver.dupa ce se spala si se scurge bine de apa,se trece in tigaie,acoperit cu capacul, cu o lingura de ulei putina sare .asa inabusit este cel mai bun isi pastreaza tot gustul.mie imi place cu putina zeama de lamaie deasupra si sa il mananc cu mozzarella dar cred ca merge si cu branzica proaspata!

  44. 44

    @elena deaconu imi pare rau ca nu iti iese. Ai pozele pas cu pas cum trebuie sa arate pe parcursul pregatiri, deci eu nu am trisat niciunde. Ai facut undeva o greseala. Sigur ai frecat totul cu o lingura, asa cum scrie si nu cu mixerul??? Uni au facut acesta greseala si de aceea te intreb. Iar spanacul am specificat nu se caleste. Eu gasesc in supermarket spanac congelat gata tocat. Daca nu gasesti asa, cel proaspat se toaca in blender. De acea au culoarea de verde asa frumos ca-i natural. La cuburi am si specificat ca nu am folosit nici un colorant, ca culoarea aceea frumoasa a fost data de spanac. Sper sa aud ca ti-au iesit, ca multi prieteni mi-au trimis pe facebouk poze cu aceste aperitive. O zi frumoasa!

  45. 45
  46. 46

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.