Paine de casa



 

Cred ca sunteti de acord cu mine cat e de ademenitor mirosul de paine calda facuta in casa, asa ca azi am pornit la treaba. Chiar aveam pofta, nu am mai facut cam de mult. Pot sa va spun ca a iesit asa de buna ca am mancat-o mai mult goala, pana ne-am asezat la masa.

 

Ingrediente:
* 1 kg faina T 650
* 20 g drojdie
* 500 ml apa calduta
* 1 lingurita zahar
* 1 lingurita ulei de masline
* 1 lingura sare

 



Mod de preparare Paine de casa:
Se prepara aluatul: drojdia se desface in apa calda cu o lingurita de zahar si 2-3 linguri de faina. Se cerne faina ramasa. Cand plamadeala a crescut, se amesteca cu restul de faina, ulei si sare, turnand restul de apa calda, putin cate putin, pana nu se mai lipeste de maini.

Dupa brutari profesionisti, proporţia de apa si faina este foarte important intr-o reteta de paine, intrucat aceasta afectează textura paini.



Dupa framantat se lasa la dospit 2 ore, apoi iar se ia la framantat. Se mai lasa alte 2 ore si se mai framantat o data. Apoi se formeaza o bila si se pune intr-un vas rotund, care se da la cuptor, la foc potrivit, pemtru cca 1h 30 minute.

Cand este coapta se scoate din vas, se stopeste cu putina apa rece, se acopera cu un prosop de bucatarie curat si se lasa sa se racesca. Pofta buna!

 

 





Recomandările noastre

26 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9

    @mandala ma bucur ca ti-am trezit amintiri. Pup!

    @DiaNar esti super gospodina daca faci painea numai in casa. Bravo!

    @Antonina S. te cred si eu o fac destul de rar, de… e mai usor sa cumpar. Pup!

    @Diana Ursache multumesc, te sarut!

  10. 10

    @Simona ma bucur ca-ri place. Pupici!

    @gratiela carmen ai dreptate. Multumesc de vizita, te pup!

    @Licuta Marin ma bucur ca ti-am facut pofta. Pup!

    @Lia cu incredere sa incerci faina 650. Eu sunt multumita. Pup!

  11. 11

    nimic nu se compara cu acel miros ;)… , iar astazi am avut si eu parte de el , insa cu ceva regrete 🙁 , a mea nu a crescut asa frumos ca a ta !! … arata tare bine painica ta !!!

  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17

    @catkitchen si marilor bucatari li se mai intampla. Te sarut si o duminica frumoasa!

    @pansy multumesc, te sarut si o zi frumoasa!

    @Doinitza`s cakes asa de buna a fost, ca am mancat-o mai mult goala. Pup!

    @Irina multumesc, pup!

    @Bianka, te sarut!

    @Corina ma bucur ca ti-am trezit amintiri placute. O duminica frumoasa!

  18. 18
  19. 19

    Ce bine arata piinita… trebuie neaparat sa fac piine, facusem saptamina trecuta una, dar nu prea am fost multumita de rezultat, dar de mincat tot s-a mincat. Ai dreptate, eu sint innebunita dupa mirosul de piine la cuptor, mai ales acum ca e rece… Pupici !

  20. 20

    @Bucate apetisante da, faptul ca am facut-o rotunda, a mers sa fac o cruce pe centru. Stropitul painii il stiu de la mama. Face scoarta painii foarte crocanta. Eu chiar acopar painea asa calda intr-un prosop umed, nu tare, ca atunci cand faci rulada si o rulezi in prosop. Sa incerci si o sa vezi diferenta. Te sarut!

    @Daniela acum pe vremea asta rea o sa profitam sa folosim cuptorul cat mai des. Pup dulce!

  21. 21
  22. 22
  23. 23

    ai mare dreptate,mirosul de paine calda este minunat.si normal ca ati mancat painea goala,cine se poate abtine cand e inconjurat de un asa parfum si are in fata ochilor o paine atat de pufoasa,rumena si mai ales calda?pupici

  24. 24
  25. 25
  26. 26

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.