Cotlet de porc in sos de mandarine



 

Combinatia de porc cu sos de mandarine mi s-a parut speciala, fiind obisnuiti ca doar carnea de rata sa o pregatim cu citrice. Am avut intentia sa o fac de sarbatori, dar nu am ajuns decat acum. Va pot spune ca este o reteta speciala, cu o savoare aparte si care merita sa o incercati.

 

Ingrediente (2 pers.):
* 2 cotlete de porc (cu sau fara os)
* cimbru
* maghiran
* boia dulce
* mustar
* supa de carne
* ulei de masline
* sare        * piper

 

 

Sosul de mandarine:
* 3 mandarine
* 1 lingura de amidon de porumb
* 3 fire ceapa verde
* 2-3 linguri de ketchup (sau pasta de rosii)
* 1/2 – 1 lingura otet de mere
* 1 lingurita zahar
* 1-2 linguri de mustar
* 30-40 g unt
* ulei de masline
     * sare

 

 

Mod de pregatire:
Numarul cotletele e in functie de cati membri sunteti la masa. Aceasta reteta este pentru doua persoane. Cotletele se sterg prin tamponare cu un servet de bucatarie, dupa care se freaca cu un amestec din ulei de masline, condimente, ca  cimbru, maghiram, boia dulce, sare, piper si o lingurita de mustar. Se lasa la macerat o ora.

Inainte de fi date la cuptor, se face o crusta in putin ulei foarte incins, pe ambele fete. Dupa aceea se dau la cuptor pentru o ora intr-un vas, eu am folosit yena. Pentru inceput se acopera cu o folie de aluminiu, ca sa nu se arda.

Se deschide din cand in cand cuptorul, se umezeste carnea cu saftul propiu si se intoarce pe ambele fete. Ultimele minute se lasa fara folie sa se rumeneasca frumos.

 

 

Pentru sosul de mandarine, se curata 2 mandarine in felii, iar a treia o stoarcem. In sucul obtinut, cca 3-4 linguri, se dizolva amidonul de porumb. Intr-un tigaie punem putin unt si ulei de masline la incins.



 

 

Adaugam ceapa verde taiata oblic si o lasam sa se inmoaie putin. Adaugam o lingurita de zahar, se lasa sa se topeasca, apoi adaugam 2-3 linguri de ketchup (sau pasta de rosii), otetul de mere, cam 2 linguri de mustar.

 

 

Se sareaza dupa gust si la urma se adauga sucul de mandarine cu amidon si feliile de mandarine. Se mai lasa pe foc sa se ingroase putin sosul, iar daca mai e nevoie se mai adauga putina zeama de carne. Nu se tine mult pe foc, sa nu se inmoaie prea tare feliile de mandarine.

 

 

Cotletele se servesc alaturi de un piure de cartofi si deasupra sosul de mandarine. Ingredientele din sos ii dau acestuia o savoare speciala si o nota eleganta intregului preparat. Pofta buna!

 




loading...



Recomandările noastre

20 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13

    Arata superb! Dar nici baiatului meu nu-i place carnea combinata cu fructe. Mi-a zis sa nu mai fac experiente pe pielea lui. El de altfel nu mananca nici un sos. Doar friptura si piureul. Eu l-as incerca.

  14. 14

    @DiaMar multumesc, pup!

    @Dana Cristea ma bucur, pup!

    @lia sa-mi zici daca o sa-ti placa. Pup!

    @Emily e indrazneata pentru bucataria romaneasca. ae cui ii place e super. Pup!

    @maria mihalache ma bucur, pup!

    @Corina ma bucur ca esti deschisa la asa combinatie. Pup!

  15. 15

    @Reka ma bucur cati place. Pup!

    @langmina multumesc, ma bucur ca-ti place. Pup!

    @Adela Zilahi e greu cand restul familiei vrea altceva. Dar pentru tine separat poti incerca. Pup!

    @Licuta Marin da e o combinatie dulce-sarata, plus aroma mustarului si a cepei. Numai mancand iti dai seama. Pup!

    @Simona te cred, la noi la romani nu a existat aceasta combinatie. Vi la mine si servesti cu drag. Pup!

    @Lulu da si pestele merge cu citrice, in general. Pup!

    @Mari sa stii ca si noi in ultimi ani am inceput, nu sa schimbam, ci sa diversificam putin, sa incercam si altceva… spre disperarea lui mama care zicea ca nu mai duc traditia familiei. Traditia nu mai aveam cum sa o duc, sotul fiind ungur si culmea si iubitor de a gati. Asa ca-i de inteles. Pup!

  16. 16
  17. 17
  18. 18
  19. 19
  20. 20

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>