Tort cu ganache de ciocolata



 

 

Tort cu ganache de ciocolata, un tort rapid si fara multa migala, cu multa ciocolata care il face un rasfat. Ganache-ul este o crema fina de ciocolata care nu da gres niciodata, e simplu de facut si se preteaza atat pentru umplutura cat si de ormat torturi.

 

Ingrediente blat:
5 oua
200 g zahar praf
1 plic zahar vanilinat
125 ml unt
125 ml lapte
250 g faina
1 plic praf de copt
Sirop pentru blat:
150 ml apa
100 g zahar
1 lingurita esenţa de  rom

 

 

Crema ganache:
400 g ciocolata 50 % cacao
400 ml frisca meggle
sare
1 conserva compot de mandarine
Decor:
150 ciocolata 50  % cacao
150 frisca meggle
bilute decorative

 

 



Mod de pregatire:
Se amesteca ouale, zaharul şi zaharul vanilat pana isi dubleaza volunul si devine o crema. Se adauga untul topit si racit. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in crema alternanad cu laptele, amestecand uşor.
Aluatul astfel pregatit se toarna intr-o forma cu inel detasabil (cu diametrul de 22 cm), imbracata cu hartie de copt. Se intinde uniform si se da forma la cuptorul preincalzit la 180 ºC. Timpul de coacere: cca. 45 de minute.

Pentru crema ganache se rupe ciocolata in bucati. Frisca sau smantana lichida se incalzeste la foc mediu, dar fara sa fiarba. Se adauga peste ciocolata si se adauga putina sare. Se amesteca cu atentie sa se topeasca complect, apoi se lasa sa se raceasca. Cu cat ciocolata este mai de calitate crema va fii mai fina.

Tortul racit se taie în 3 parti, se insiropeaza si se umple cu ganachul de ciocolata. Doua din blaturi mi-au iesit mai subtirie asa ca pe primul blat mai gros am pus 2/3 de ganache, in care am adaugat feliile de mandarine scurse din compot. Eu am avut o cutie de compot mica, dar puteti adauga mai multe fructe. Intre al doilea si al treilea blat am intins restul de crema. In sectiune efectul a fost perfect.

Se da la rece pana a doua zi cand il decoram. Topim cca 150 g ciocolata si 150 frisca lichida. O lasam sa se intareasca putin, dar totusi sa curga si turnam peste tort de la centru spre margine pana se imbraca in ciocolata.Tortul il asezam pe un gratar pus intr-o tava in care sa se scurga ciocolata. Oprim putina ciocolata pe care o batem cu mixerul. Daca este tare adaugam 1-2 linguri de lapte. Cu ajutorul unui poche ornam dupa inspiratia de moment. Delectati-va!

 

 





Recomandările noastre

10 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6

    @Roswitha multumesc frumos, te invit la o felie!

    @Paula Gafitescu ma bucur ca-ti place… oare e cineva caruia sa nu-i placa ciocolata!!! Pup!

    @Lia Maria Grozi cu mare drag esti invitata mea. Pup!

    @Lulu Iancu multumesc, te sarut!

    @DiaMar si eu ador ciocolata, daca nu ar ingrasa… asi manca zisnic o tableta. Pup!

  7. 7

    Crema mea preferata!! Doar ca eu dupa ce amestec frisca/smantana si ciocolata, dau la frigider ptr cateva ore, iar apoi mixez. Cam cum ai procedat tu ptr ornat. Nu-i crema prea tare nefiind mixata?
    Pup cu drag si fur o portie zdravana!

  8. 8

    Combinatia mea preferata, arata de acum imi vine sa ma apuc de treaba dar intai ma servesc de la tine cu o feliuta ca arat extrem de bine si apoi poate …..fac:))))). Felicitari pentru noua infatisare a blogului:)))))

  9. 9

    Combinatia mea preferata, arata de acum imi vine sa ma apuc de treaba dar intai ma servesc de la tine cu o feliuta ca arat extrem de bine si apoi poate …..fac:))))). Felicitari pentru noua infatisare a blogului:)))))

  10. 10

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.