Rulada fiarta din fleica de porc cu sorici este un mezel dar si un aperitiv deosebit pentru orice ocazie. Fleica de porc cu sorici este partea de pe burta porcului, cu grasimea de 1 cm, iar carnea de 3-4 cm si impanata cu grasime pe alocuri. Se pregateste usor asa ca sper sa va placa!
Ingrediente:
1.000 – 1.200 kg. fleica de porc cu sorici (burta)
1-2 carnati de porc cu boia de ardei
cimbru uscat
piper
sare
Mod de pregatire:
Pe partea cu carne fleica se asezoneaza folosind un amestec de piper proaspat macinat, cimbru uscat si sare grunjoasa cu moderatie tinand cont ca si carnatii sunt sarati.
Se aseaza pe centru 1-2 carnati, in finctie de cat de lungi sunt si se ruleaza strans cu o folie de plastic pusa in dublu pentru a putea strange la rulare. Se strang bine si capetele apoi se leaga cu ata de bucatarie ca pe un colet.
Asa invelita in folie si legata fleica se pune la fiert intr-o cratita cu apa si se fierbe la foc potrivit timp de 3 ore. Daca sunteti tentati sa incercati cu varful unui cutit sa luati in calcul ca se va scurge grasimea refultata in folia de plastic.
Se scoate din apa si asa legata se lasa la racit intr-o tava (de chec am pus eu), cu o greutate deasupra dar avand grija sa pastram forma de rulada. Se da la rece pana a doua zi.
Se desface din folia de plastic si se feliaza. Pofta buna!