Cum aperitivele sunt pe primele locuri in numarul de vizitatori la mine pe blog, am decis sa va mai prezint.
* 300 g faina
* 1 fenicul potrivit
* 150 ml vin alb sec
* sare şi piper
Mod de preparare:
Se spala feniculul, se elimina prima foaie dacă acesta este deteriorata. se taie baza si frunzele, apoi se taie totul in cuburi mici. Se stropesc cu suc de lamaie. Si batoanele de surimi se taie in cubulete.
Se bat ouale cu un mixer. se adauga vinul, apoi se adaugă treptat faina amestecata cu praful de copt. Tot amestecan se adauga si uleiul de masline.
Cand s-a format o pasta omogena se adauga si bucatile de fenicul si de surimi. Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Se toarna acest amestec intr-o forma de chec, captusita cu hartie pergament. Se presara cu seminte de fenicul-optional. Eu nu am avut si am pus seminte decojite de floarea soarelui.
Se coace pentru aproximativ 45 de minute. Se verifica gradul de coacere cu o scobitoare. Acesta ar trebui să iasă curat. Se serveste ca aperitiv, sau mic dejun langa o cana de lapte.
Este surimi me ha encantado se ve colorido, rico y sabroso,me quedo en tu lindo blog para compartir ,abrazo.
@Rosita Vargas, gracias por tu comentario, alegra que te guste, esta receta es buena y fácil.
Ce bine arata si cu gaurele, dar eu n-am mincat niciodata surimi… nu stiu cum e… oricum e colorat foarte frumos checul…
Pupici si-o zi buna !
Minunat ca si toate mincarurile care gatesti
Arata ff. bine…deosebita combinatia de fenicul cu surimii…cu siguranta o bunatate!
o zi minunata!
@Daniela, Surimi este un aliment apreciat in cultura gastronomica asiatica si este fabricat din carne de peste amestecata cu o serie de substante care ii dau o consistenta gelatinoasa, cand este gatit. Sotului mei ii plac. Mamanca batonul ca pe o grisina…
@Bianka, multumesc si mancarurile tale sunt apetisante. Pup!
@violette, nu multi agreaza feniculul, dar cui ii place este o combinatie placuta. Pupici!
Deliziosa ricetta ciao una buona serata
Foarte interesanta reteta!
Ce combinatie interesanta si indrazneata! cred ca tot la tine am vazut briose cu surimi, asa-i? sau ma insel? pup
@Stefania, grazie mille per l'apprezzamento. Una bella serata a te.
@Danutza multumesc, te sarut.
@Liana10, combinatia cui ii place este minunata. Briose cu surimi nu am facut. Am intentionat din acest aluat sa-l fac in formele de briose, dar m-am razgandit si l-am pus in forma de chec. Pupici!