* 1 ou
* sare mare
Mod de preparare:
Cat se poate de simplu. Se intelege si doar privind imaginile. Se taie din foietaful intins, fasii de cca. 1 cm latime si de 18-20 cm lungime.
Apoi cu ajutorul unei pensule, se ung cu ou batut. Se coloreaza cu paprica, sau orice praf de ardei. Puteti improviza orice culoare doriti. Eu am mai presarat rozmarin uscat.
Ca sa se coloreze uniform fasiile, prafurile se cern printr-o sita mica de ceai. Apoi se presara sare mare. Se pliaza, nu foarte strans ca sa nu se lipeasca si se strapunge cu un bat de frigarui.
Se aranjeaza si se da cu ou si pe spate. Intrucat aluatul se incalzeste in timpul pregatiri, inainte de a fi dat la cuptor se mai da la rece. Cuptorul trebuie sa fie incins, tare la inceput, apoi se reduce temperatura.
Sunt de efect, deci isi pot gasi locul pe orice masa festiva.
Sursa de inspiratie: www.gourmetsleuth.com/
Simplu si bun,imi place mult foietajul!
Ce bine arata, imi place mult!!!!
Foarte bine arata! este un aperitiv delicios… O zi frumoasa!
Eu as fi bagat in pamblicute si cite o feliuta de salamior din cel subtirel, dar avind in vedere ca sintem in saptamina mare, servesc cu placere o pamblicuta de la tine….Pupici si-o zi buna !
@FLORY si mie imi plac, sunt rapide si poti improviza o groaza de chesti. Pup!
@Reka, multumesc, pupici.
@Adela Zilahi, multumesc, o zi frumoasa si tie.
@Daniela, ai dreptate, merg tot felul de variante. Pup!
Un premiu oferit din inima- te asteapta pe blogul meu!
Sarbatori cu bine!
Arata foarte gustos
Minunate pentru rontaieli!
O zi buna!
interesanta ideea ,eu folosesc foarte des foetaj la tartele mele,sigur voi incerca si pamblicutele tale,arata tare bine!pup!
Mmmm tare bune sunta fasiutele astea de foietaj. Si rapid de facut. Mersi pt idee.
Sa ai o zi buna.
@Bianka,
@JANET,
@Gabriela,
@Brandusa, multumesc si va sarut pe toate.
Aceste panglici sunt de-a dreptul bestiale , Sara !!!!!!!!!!!!!!!! 100 * .