Panglici din foietaj



 

Ingrediente:
* 400 g foietaj
* 1 ou
* rozmarin uscat
* paprika
* sare mare
* bete de frigarui

 

Mod de preparare:
Cat se poate de simplu. Se intelege si doar privind imaginile. Se taie din foietaful intins, fasii de cca. 1 cm latime si de 18-20 cm lungime.

 

 

Apoi cu ajutorul unei pensule, se ung cu ou batut. Se coloreaza cu paprica, sau orice praf de ardei. Puteti improviza orice culoare doriti. Eu am mai presarat rozmarin uscat.



Ca sa se coloreze uniform fasiile, prafurile se cern printr-o sita mica de ceai. Apoi se presara sare mare. Se pliaza, nu foarte strans ca sa nu se lipeasca si se strapunge cu un bat de frigarui.

 

 

Se aranjeaza si se da cu ou si pe spate. Intrucat aluatul se incalzeste in timpul pregatiri, inainte de a fi dat la cuptor se mai da la rece. Cuptorul trebuie sa fie incins, tare la inceput, apoi se reduce temperatura.

Sunt de efect, deci isi pot gasi locul pe orice masa festiva.

Sursa de inspiratie: www.gourmetsleuth.com/





Recomandările noastre

12 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

    Eu as fi bagat in pamblicute si cite o feliuta de salamior din cel subtirel, dar avind in vedere ca sintem in saptamina mare, servesc cu placere o pamblicuta de la tine….Pupici si-o zi buna !

  5. 5

    @FLORY si mie imi plac, sunt rapide si poti improviza o groaza de chesti. Pup!

    @Reka, multumesc, pupici.

    @Adela Zilahi, multumesc, o zi frumoasa si tie.

    @Daniela, ai dreptate, merg tot felul de variante. Pup!

  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.