1 patrunjel
1 ardei gras
1 legatura marar
boia dulce
1 lingurita de otet alb
Mod de preparare Ciorba ardeleneasca de fasole pastai cu afumatur:
Afumatura se portioneaza, se spala bine si se pune la fiert. Se spumeaza si se arunca prima apa.
Se pune din nou la fiert in apa deja calda si se continua fierberea. Cand este gata, se scoate carnea de pe os si se taie in bucati potrivite.
Sepatat se caleste in ulei de masline ceapa verde tocata, morcovul dat pe razatoarea mare, patrunjelul taiat rondele. Se adauga rosia, ardeiul taiat pe jumatate, usturoiul taiat rondele subtiri si fasolea pastai, taiata de marime potrivita.
Se adauga cate putin din zeama in care s-a fiert afumatura pana se complecteaza oala.
Se asezoneaza cu sare, piper si boia dulce si se adauga cateva picaturi de otet alb, care vor accentua aromele.
La final se adauga si mararul tocat. Pofta buna!
Foarte frumos supă:)
Premii frumoase va asteapta la noi pe blog!
O zi minunata!
Liana&Janet