Supa crema de conopida, rapid de pregatit. Se serveste cu crutoane de paine. Serviti!
Ingrediente:
piper ,
otet
Modul de ptrgatire Supa crema de conopida:
Comopida se rupe bucati si se pune cateva minute in apa rece, cu sare si putin otet. Astfel eventuali viermisori din conipida vor iesi in apa.
Dupa aceia se fierbe conopida in apa cu sare. Cand este andante se scot cateva buchetele si se pun deoparte pentru decor.
Se continua fierberea cu restul de conopida, pana se inmoaie. Apoi se paseaza. Separat se face un pireu mai fluid din cartof, folosind in loc de lapte zeama de la conopida.
Intr-o tigaie se topeste untul si faina si se stinge cu zeama de la conopida. Se adauga pireul de conopida care a fost trecut prin sita si pireul de cartof. Trebuie sa rezulte o compozitie ca o crema.
Dupa ce a fiet, se drege cu galbenusul si smantana. Cand se serveste se aduga bucatelele de conopida retinute si patrunjel tocat fin.
Se orneaza cu felii de morcov fiert, smantana si ca orice supa-crema, se serveste cu crutoane, saleuri sau crochete.
ce nebunie de culoriii !! Iupii
@Sidny multumesc de aprecieri. O zi frumoasa.
O supă de frumos! I love creamed soups and this is perfect, lovely fresh flavor 🙂
MMm ce supica aspectuaoasa…si sigur gustoasa.
@Bianca… pupici si o seara frumoasa.