Un aperitiv usor de facut si tare gustos pentru orice ocazie. Se servesc calzi sau reci.
* sare
Mod de preparare:
Foietajul se lasă la dezgheţat la temperatura camerei, cu cca 3 ore înainte. Se aprinde cuptorul inainte, pentru că trebuie să fie bine încins când bagam pateurile la copt. Aşa cresc frumos şi se fac mai repede.
Pentru carnaciorii în aluat se taie foietajul in fasii subtiri de 2cm, sau se pot taia in triunghiri, care se ruleaza ca cornuletele. Se foloseste pentru aluat un cuţit foarte bine ascuţit, ca altfel se vor lipi straturile şi nu va creşte bine.
Se tapetaza o tava cu hartie de copt, se aseaza carnaciorii, se ung cu galbenus si se introduc in cuptorul incins pentru 10-15 minute.
Foarte bun
Asemenea am facut si eu dar inca nam pus pe blog 🙂
@Bianka astept sa vad si reteta ta. O duminica frumoasa. Pup!
Rapid si gustos!
Mi-ai facut o pofta de cirnaciori in foetaj… fur unul virtual si beau si-o bere. O duminica placuta in continuare !
Am incercat si eu odata, dar nu mi-au iesit asa de frumoase. felicitari !!!! Ii simt mirosul :-)))).
Sint minunati de gustare si eu ii fac destul de des!Arata minunat!
@Danutza multumesc si te mai astept. Pup!
@Daniela ai dreptate cu o bere sunt si mai buni. Pup!
@Reka, in general ca un foietaj ca sa iasa bine trebuie sa fie dat la rece 15-20 de minute dupa ce ai lucrat cu el, apoi cuptorul trebuie incins dinainte, ca sa creasca. Te sarut.
@JANET, multumesc o seara frumoasa. Pupici!
Foarte frumosi!
looks great!
@geta… pupici.
@Peggy, thank you very much for the comments.
Cei mai buni sunt calzi!
Am batut aiurea mai sus, d-aia l-am sters.