Tagliatelle cu zucchini, morcovi si vita la gratar o reteta de paste cu resturi din frigider, iar ideea a pornit de la concursul organizat pe site-ul Diva in bucatarie.
Ingrediente:
250 g tagliatelle – paste Baneasa din grau dur 100%
1 zucchini
1 morcov
2 catei de usturoi
ulei de masline
busuioc
oregano
sare
piper negru
resturi de vita la gratar
Mod de preparare Tagliatelle cu zucchini, morcovi si vita la gratar:
Se fierb pastele tagliatelle dupa instructiunile ambalajului.
Zucchini si morcovul se taie in fasii pe lung cu o mandolina sau cu un curatator de cartofi. De la zuchini se folosesc doar fasiile verzi, iar miezul la alta reteta. Apoi se taie totul in fasii late cat pastele tagliatelle.
Intr-o tigaie cu ulei se pun pentru 2 minute cei 2 catei de usturoi zdrobiti, apoi se scot. In uleiul din tigaie se soteaza fasiile de zucchini si morcov, dar cat sa ramana al dente.
Se adauga si pastele scurse, se condimenteaza cu sare si piper si se adauga dupa gust busuioc si oregano uscat.
Se pot servi ca atare sau cu resturi de vita la gratar deasupra. Pofta buna!