Reteta este asemanatoare cu prajitura Amandina, doar ca de data acesta am facut-o sub forma de tort.
Blat:
* 8 oua
* 8 linguri zahar
* 7 linguri faina
* 7 lingurig cacao
* 8 linguri zahar
* 7 linguri faina
* 7 lingurig cacao
* 2 linguri ulei
* 2 linguri apa
* 2 linguri apa
Crema:
* 4 oua
* 180 g de zahar
* 180 g de zahar
* 3 linguri. cacao
* 250 g unt
* 250 g unt
Sirop:
* 150 ml zahar
* 150 apa
* 150 apa
* 2 plicuri capuccino sau ness
Glazura:
* 200 g ciocolata
* 2-3 linguri unt
* 2-3 linguri unt
Mod de preparare:
Se face un blat ca de tort, ca la Tort de ciocolata in forma de 23 cm diametru. Se taie pe orizontala in trei blaturi egale. Se insiropeaza cu siropul de capuccino, intins cu o perie.
Crema:
Se freca zaharul cu ouale si cacaoa, dupa care se fierbe pe baie de aburi, pana se omogenizeaza. Separat se freaca untul spuma. Cand crema s-a racit, se adauga peste untul spuma, cate o lingura si se amesteca pana se termina crema.
Jumatate din crema se pune pe primul blat, se acopera cu al doilea blat, se repeta operatia.
Dupa acea, tortul se da la rece, aproximativ o ora, pentru a se intari putin crema. Cand se scoate din frigider, se topeste ciocolata cu untul si se imbraca tortul cu ea. Se orneaza dupa preferinte.
Eu am folosit bomboane de decor si frisca in care am pus cateva picaturi de colorant alimntar galbent.
Asta a fost inspiratia mea de moment. Nu am reusit sa fac o sectiune, ca am ramas fara baterie la aparatul foto.
Chiar pacat ca nu avem sectiune. Tortul arata nemaipomenit. Inspiratia ta de moment a fost foarte buna.
Pupici
Arata delicios, o felie din asta iti indulceste inceputul de saptamana 🙂
Amandina este una dintre preferatele mele!De 8 martie am sa fac un tortulet…cred ca amandina va fi!
ce tort dragut…si foarte frumos decorat!
o zi frumoasa!
martisorul e aproape si aduce o provocare din Dulcea Romanie 🙂 Te astept cu drag sa ni te alaturi!
Ce minunat, ce galben frumos
Foarte frumos si delicios tortuletul.
Delicios tortul…si cu ciocolata hmmm
@Bianca, ma bucur ca-ti place. Pup!
@Mihaela, te servesc cu o felie virtuala. Pup!
@JANET ai dreptate Anandina e o prajitura preferata de multi. Pup!
@violette, multumesc, o seara placuta.
@Carmen da vine Martisorul cu sania… Dar il asteptam cu drag, pup!
@Bianka, pupici!
@Cristina, multumesc, o seara frumoasa.
@Nela, tot ce-i cu ciocolata e un deliciu. Pup!
Sara,iti doresc o primavara Superba,Iubire si muuulte martisoare!!!
Tortuletul imi trage cu ochiul…..ti-a mai ramas o felie???
What a beautiful cake! The yellow piping detail is so cheery :)!
This is beautiful!
@Tiffany, thank you very much for the comments. Kiss.