Daca avet nevoie de un aperitiv gustos pentru o seara in familie sau chiar o masa festiva, aperitivele in foietaj va salveaza. Sunt usor si simplu de preparat, sunt aspectuoase si gustoase, sunt un rasfat pentru toata familia.
* sare
* piper
Mod de preparare:
Pentru crema de avocado se alege un avocado mai moale, se curata de coaja si se da jos de pe sambure si se face piure. Se fierb ouale, si se adauga apoi doar galbenusul fara albus peste crema obtinuta, sare, piper si zeama de lamaie dupa gust si se amesteca pana se omogenizeaza.
Se intinde aluatul si se imparte in patrate cu latura de 8 cm. Pe tava pentru cuptor se pune foaie de copt si se aseaza bucatile de foietaj.
Acestea se taie pe colturi spre centru cam 3 cm si pliaza asa cum in copilarie faceam moristele cure se invarteau la vant.
Se dau cu ou batut, intins cu o pensula. Se coace cam 25 de minute in cuptorul incins deja. Cand s-au racit se servesc cu prosciutto si crema de avocado.
Ce prezentare…imi place normal.
Super ideea cu moristile dar eu nu am taiat niciodata asa ceva nici in copilarie nici acum:))
va pup!!!
O prezentare festiva, si nici gustul nu cred ca e mai prejos 🙂
Ce frumos ai taiat aluatul… parca sint fundite… Felicitari !
Ce bine arata. De mult caut o reteta cu crema de avocado. Multumesc pentru ea, chiar imi place.
@Bianka imi pare rau acum ca nu am facut si o poza cum sa tai patratul. Nu m-am gandit ca generatia mai tanara nu s-a jucat in copilarie cu morisca de vant…hahaha… Te sarut.
@Mihaela multumesc, o duminica frumoasa.
@daniela pupici si o zi frumoasa.
@Reka la crema de avocado sunt multe variati, dar ca sa-i simti gustul fructului asta e minunata. Eventual daca iti pare prea consistenta poti pune putina smantana. Pupici.
Arată atât de frumos..
te saturi doar privind…
O duminică frumoasă!
Te pup..
@ELENA multumesc frumos… o duminica placuta. Pup!
Ce moristi frumoase ai facut,,,,,si ce bune trebuie sa fi fost,,,,puppp!!!
Sara-So happy you are back from your leave of absence from your blog. I love this beautiful appetizer. Such a pretty design with the puff pastry, and the topping with the prosciutto and avocado cream is delicious!
Hugs, and kisses to you, my friend!
@mirela, multumesc de aprecieri. Am intrat la tine si am vazut si rulada si tortul, dar nu am putut sa comentez ca merge foarte greu pagina ta. Pupici.
@Elisabeth, thank you very much for the comments. Kiss!
De cite ori vin la tine vad mincaruri minunate
M-ai uimit si cu-asa ceva , Sara ! Cred c-auzi uralele ……….
@ONESTA30, da… le aud, pup!