Supa de gaina cu galuste din ficat de pasare



 

Supa de gaina cu galuste din ficat de pasare o supa galbena si grasa la care am inlocuit taitei cu galuste din ficat de pasare. Este un rasfat la o masa de duminica.

 

Ingrediente:
* 1 gaina
* 2 cepe
* 2-3 morcov,
* 1/2 telina potrivita
* 2 patrunjel
* 1 pastarnac
* 1 cub knorr de pasare
* 1 frunza de dafin
* piper boabe
* sare

 

Galuste din picat de pasare:

* 2-3 ficat de pasare
* 2 ou
* 1 felie de paine
* 1-2 linguri pesmet
* 2-3 lg ulei
* verdeata tocata

 



Mod de preparare Supa de gaina cu galuste din ficat de pasare:
Pentru supa se alege o gaina grasa. Se spala bine si se pune la fiert, fie intreaga, fie taiata in bucati. Asta in functie de ce vrem sa facem ca felul doi din carnea de gaina. Se poate face si doar din tacamuri.



Dupa ce se spumeaza se adauga sare si piper boabe. Se lasa la foc potrivit cat este nevoi in functie de cat de batrana este gaina. Zarzavatul se adauga dupa ce a fiert pe jumatate.

Optional, daca este nevoie, se poate adauga un cub knorr de pasare. Dupa ce s-a fiert, se strecoara supa in alt vas si se adauga galustele cu ficat de pasare.

Intre timp se prepara si galustele. Se toaca cu cutitul cei 2 ficatei de pui, se scot si pielitele. Se toaca si patrunjel verde. Se adauga 2 oua intregi, 2-3 linguri ulei, piper, sare la apreciere, se amesteca si se incorporeaza o felie de paine uscata inmuiata in lapte si pesmet cat cuprinde, pentru a fi un aluat nici prea tare nici prea moale.

Ca sa ramana supa limpede, se iau cateva polonice de supa si se pun intr-un alt vas, unde se pun la fiert galustele, cu o lingurita. Cand s-au ridicat la suprafata sunt gata. Se muta apoi in restul de supa, se presara cu patrunjel verde tocat si se serveste.

 

 





Recomandările noastre

1 comentariu

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.