Ingrediente:
* 1.00 kg maruntaie de miel
(inima, ficat, plaman si rinichi)
* 3 oua
* 2 legaturi de ceapa verde
* 2 legaturi de ceapa verde
* 1 legatura de marar
* 1 legatura de patrunjel
* sare
* piper
* piper
* 2 felii de paine inmuiata in lapte
* 2 linguri pesmet
* prapure
* prapure
Mod de preparare:
Se pun la fiert, se spumeaza, se lasa sa dea cateva clocote, se scot pe un tocator de lemn si se lasa sa se racoreasca. Se imparte in doua si o parte se da prin masina de tocat, iar cealalta se marunteste cuburi cu un cutit.
Cum de data aceasta nu am avut suficienta cantitate, am ales sa dau totul prin masina de tocat. La tocatura rezultata se adauga ouale batute putin inainte, ceapa verde, mararul si patrunjelul, toate tocate fin, sare si piper dupa gust, 2 linguri pesmet, painea si amestecam bine pana omogenizam compozitia.
Se imbraca in prapure, se aseaza imtr-o iena, cu o pensula se unge cu ulei si se pudreaza cu boia dulce. Se taie cand se raceste.