Cartofi noi cu sos de marar



 

Ingrediente:
* 1 kg de cartofi
* ulei de masline
* carnati cabanos

Mod de pregatire cartofi:

Cartofi noi potrivit de mici, se curata foarte usor daca sunt proaspeti. Se pot freca cu sare mare si pielita se duce usor apoi sub un jet de apa. Daca nu, se curata cu un cutit. Se pun la prajit in fripteuza sau intr-o tigaie de teflon, dar cu mai mult ulei. Se scot pe un servet care sa absoarba uleiul in exces si se sareaza.

 

Sosul de marar:



* 30 g unt
* 2 linguri de faina
* 2 catei de usturoi
* supa sau apa
* 1-2 legaturi marar
* 1-2 linguri smantana
* lamaie

 

Mod de preparare Sosul de marar::
Intr-o craticioara (500 ml–1 l) se topeste untul, se pune intai cei doi catei de usturoi tocati (zdrobiti), sa-si lase aroma dupa care se scoat. Se adauga faina si se amesteca pe foc un minut pana dispar cocoloasele.

Se da la o parte de pe foc si se incorporeaza supa. Se mai fierbe iar cateva minute, amestecand mereu. Cand se ingroase se adauga mararul tocat. Cu cat mai mult marar, cu atat mai bine.

Daca se ingroasa prea tare se mai adauga supa si se mai fierbe putin. Daca puneti si o lingurira de zeama de lamaie, devine senzational de bun. Se pune la sfarsit si 1-2 linguri de smantana si sare, daca mai este nevoie.

Se serveste peste cartofi prajiti si alaturi de o fritura, un gratar sau carnati.

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

10 comentarii

  1. 1

    Buna dimineataaa,nu am mai trecut demult pe la tine,iar acum am nimerit chiar la cartofii astea deliciosi ,stiu ca sant grozavi,pentru ca am facut si eu,dar nu cu cartofi noi!
    O zi minunata!

  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8

    vai de viata mea si de zilele mele,mancarea copilariei in perioada asta,arata de minuneeeee!! abia astept sa ajung acasa sa fac,aici nu au gustul ca in Romania :)va tzuc bucatarilor.

  9. 9

    @Claudia-Maria ce ma bucur ca ai trecut pe la mine. Si eu te vizitez, chiar daca nu comentez mereu. Ai dreptate cartofi de aici nu sunt ca cei din UE. Pupici dulci!

  10. 10

Dă-i un răspuns lui Adela Zilahi Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.