Ciuperci brune la cuptor cu usturoi, un preparat simplu, elegant, un deliciu pentru iubitorii de ciuperci si nu numai!
Ingrediente:
500 g ciuperci brune potrivite
3 linguri de ulei
30-40 g unt moale
3 catei de usturoi tocati
1 lingurita de ciumbru uscat
1-2 linguri de zeama de lamaie
sare, dupa gust
piper negru macinat, dupa gust
patrunjel proaspat tocat
Mod de pregatire Ciuperci brune la cuptor cu usturoi:
Ciupercile se aleg de marime cat de cat apropiata daca aveti de unde alege. Se sterg cu un prosop de bucatarie umed, nu se spala, asta e ultima recomandare a bucatarilor sefi, cu toate ca mama le spala sub jet de apa, le scurgea si apoi le tampona si erau la fel de bune. Asa ca va las sa alegeti metoda de curatare care o doriti.
Se aranjeaza apoi cu piciorusele in sus, pe toata suprafata unei tavii cu pereti nu inalti, tapetata cu hartie de copt.
Intr-un castronas se amesteca uleiul, putin unt moale, usturoiul tocat, cimbrul uscat, zeama de lamaie si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si apoi se stopesc ciupercile cu acest dressing.
Se da tava in cuptor la 170°C timp de 20-25 de minute, pana cand acestea se rumenesc putin.
Cand sunt gata se pun pe un vas si se presara cu patrunjelul proaspat tocat.
Acest preparat se poate servi fie ca un fel de mancare indepentdent, fie ca garnitura langa o friptura. Pofta buna!
Daca doriti si alte Retete cu ciuperci accesati AICI:
Dati clik pe pozele de mai jos ca sa vedeti reteta: