Trigoane cu gem



 

Intr-o dupa-amiaza cam mohorata, in asteptarea furtunii care sta sa inceapa, nu prea ai chef de lucruri complicare. Asa ca aceste Trigoane cu gem… chiar sunt un rasfat. Sunt si foarte simplu de facut si ti se topesc in gura cand sunt scoase din cuptor. Merg calde sau reci si dispar foarte repede din farfurie.

 

Ingrediente:
* 1 pachet de aluat de foietaj congelat
* gem de prume
* 1 galbenus(pentru uns)

 

Mod de preparare Trigoane cu gem:
Se decongeleaza aluatul, se taie in patrate can de 8 cm. Se pune cate 1 lingurita din gemul de prune, sau orice alt gem, cu conditia sa fie mai legat.

 



 

Altfel la cuptor gemul se prelinge afara si nu mai sunt aspectoase. Si eu am patit cu cateva. Se aseaza in tava pregatita cu hartie de copt, se ung cu galbenus si se da tava la cuptor pentru 15-20 minute.

 

 

Se pot pudra cu zahar pudra la final, dar merg bine si fara. Eu am uitat si pana mi-am amintit… trigoanele disparusera din farfurie!





Recomandările noastre

5 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.