Intr-o dupa-amiaza cam mohorata, in asteptarea furtunii care sta sa inceapa, nu prea ai chef de lucruri complicare. Asa ca aceste Trigoane cu gem… chiar sunt un rasfat. Sunt si foarte simplu de facut si ti se topesc in gura cand sunt scoase din cuptor. Merg calde sau reci si dispar foarte repede din farfurie.
Mod de preparare Trigoane cu gem:
Se decongeleaza aluatul, se taie in patrate can de 8 cm. Se pune cate 1 lingurita din gemul de prune, sau orice alt gem, cu conditia sa fie mai legat.
Altfel la cuptor gemul se prelinge afara si nu mai sunt aspectoase. Si eu am patit cu cateva. Se aseaza in tava pregatita cu hartie de copt, se ung cu galbenus si se da tava la cuptor pentru 15-20 minute.
Se pot pudra cu zahar pudra la final, dar merg bine si fara. Eu am uitat si pana mi-am amintit… trigoanele disparusera din farfurie!
Simplu, hranitor si yummy !! o zi faina
Ce-mi plac mie rontaelile astea cu foietaj si sa fie calde!
O zi buna!
@Dulcegarii culinare si tie o seara frumoasa!
@Janet si mie imi plac tot calde. Pupici!
Foarte bun, as bea liga ea si lapte 🙂
Tot ce-i cu aluat foietaj imi place,asa ca sigur si aceste triunghiuri sant pe gustul meu.Te pup si iti doresc un weekend cat mai placut!!!