Friganele cu sote de mazare si pui, combinatia de friganele cu sote de mazare sau mazarea servita cu friganele, cred ca va place in mod cert tuturor.
Friganele, sau ca la noi in Banat „bundas kenyer”, nu-s altceva decat paine data prin ou si prajita. Daca are alaturi si o bucata de carne, aviz carnivorilor, e si mai apetisanta.
Ideea de friganele cu soteul in mijloc si deasupra un capac tot din paine, am luat-o din niste retete.
* marar
* 2 linguri lapte
* cimbru
* piper
* ulei de masline
Mod de preparare:
Pregatim mazarea pe care o punem sa fierba. Cand e fiarta se topeste untul intr-o tigaie si se caleste in el mazarea scursa de apa, cca 10 min. Se mai adauga (optional) 1 lingurita de amidon de porumb si un polonic de supa . Se stinge focul si se adauga mararul tocat fin.
Pentru friganele painea veche este cea mai indicata. Daca e prea proaspata, nu se pot taia feliile frumos. Painea mea a fost cam proaspata dar pacate. Se bat cele 2 oua, se adauga 1-2 linguri de lapte (sau smantana).
Din feliile de paine decupam un cerc cu ajutorul unui pahar de diametru potrivit. Se tavalesc apoi feliile prin ou si se prajesc in ulei incins pe ambele parti, dupa care se scot pe servet de hartie absorbant.
Friganelele merg minunat cu mazarea, iar mazarea la randul ei merge ca garnitura la orice carne. Asa ca am servit-o alaturi de o pulpe de pui. Le-am prajit intai intr-o tigaie cu putin ulei, apoi le-am bagat la cuptor inca 20-30 de minute.
Pregatim platourile.
Langa 1-2 pulpe de pui, asezam mazarea in centru decupat al friganelelor si deasupra acoperin ca un capac tot de friganea.
Ornam si cu felii de rosii si astfel platoul este gata ca sa-i incantati pe cei dragi voua. Pofta buna!
Ce bunatate,toate sunt pe gustul meu,pupici!
oooce-mi place chestia asta cu mazarea in feliile alea de paine prajite, ma rog, friganele…
sa stiti ca va fur inventia asta cu painita …dar o sa pun altceva in ea, ca mazarea nu prea mi-e prietena 🙂 dar daca vede sotul meu…sigur , musai, vrea si el 🙂 pot sa il trimit la voi pt niste mazare?
pup
Ce ideie grozava,arata foarte bine,iar de gust nici nu mai vb.Pup
Arata tare bine!!!…si ce bune sint!xxx
super idee cu friganelele decupate !!!!
Arata grozav!!! Cred ca sunt tare bune!…Pupici!
Ce idee minunata cu decuparea friganelelor…………tare mult imi place.
Tare gustoasa si aratoasa! Iti doresc seara placuta si racoroasa!
Arata tare bine,cred ca si bun.O seara frumoasa.Te astept pe la mine.
Grozaveee!Buna idee!O seara placuta!
Arata grozav de bine , imi plac friganelele, nu am incercat aceasta combinatie cu mazare, cred ca sunt tare bune! Pupicei!
Mmmmm… cat de bine poate sa arate!!!!… Apetisant!
@FLORY ma bucur ca-ti plac, avem gusturi comune. Pupici!
@Alice poate sa vina linistit. Se va intelege binela mancare cu sotul meu, care si el e gurmand. Pup!
@Nadina73 multumesc, ma bucur ca-ti place. Pup!
@Carmen esti o dulce, multumesc!
@catkitchen nu ramane decat sa o faci, daca iti place. Succesul e garantat. Pup!
@Licuta Marin da au trecut repede. Pup!
@maria mihalache ma bucur ca o gasesti interesanta. Pupici!
@Dana2dor multumesc de vizita si aprecieri. Te sarut si pe curans!
@DiaMar-bucataria galbena multumesc. Si tie o seara placuta si sigur trec si pe la tine.
@TeoBucatar ma bucur ca te incanta ideea. Pupici!
@Adela Zilahi incearca si combinatia cu mazare. E super, pup!
@felis multumesc. Te sarut si pe curand!
Ce prezentare minunata!!! Merci tare pt idee!
Foarte gustos, ci ce idee buna
@Andreea multumesc pentru aprecieri. Pup!
@Bianka ma bucur ca-ti place. Te sarut!
Incredibil, n-am mai vazut asa ceva, da sa mananc :-)))). Arata perfect!!!! Superb!!!! Ideea cu painea e foarte buna!!!!
@Reka ma bucur ca gasesti minunata aceasta idee. Pup!
Imi place. Precis o sa fac. Mama mea facea friganele cu sote de morcovi (Nu-mi placea cand eram mic, nici acuma).
@Horatiu Bahnean te cred, toti in copilarie am fost mofturosi cu diverse mancaruri. Acum facem haz … dar asta este!
Sper sa-ti placa de data asta!