Friganele cu sote de mazare si pui



 

Friganele cu sote de mazare si pui, combinatia de friganele cu sote de mazare sau mazarea servita cu friganele, cred ca va place in mod cert tuturor.

Friganele, sau ca la noi in Banat „bundas kenyer”, nu-s altceva decat paine data prin ou si prajita. Daca are alaturi si o bucata de carne, aviz carnivorilor, e si mai apetisanta.

Ideea de friganele cu soteul in mijloc si deasupra un capac tot din paine, am luat-o din niste retete.

 

 

Ingrediente:
* 250-300 g mazare congelata
* 1 cub de unt
* supa de pui
* vegeta
* marar
* 4-6 felii de paine
* 2 oua
* 2 linguri lapte
* ulei pentru prajit
* 4 pulpe de pui
* rozmarin
* cimbru
* sare
* piper
* unt
* ulei de masline

 

 

Mod de preparare:
Pregatim mazarea pe care o punem sa fierba. Cand e fiarta se topeste untul intr-o tigaie si se caleste in el mazarea scursa de apa, cca 10 min. Se mai adauga (optional) 1 lingurita de amidon de porumb si un polonic de supa . Se stinge focul si se adauga mararul tocat fin.

 

 

Pentru friganele painea veche este cea mai indicata. Daca e prea proaspata, nu se pot taia feliile frumos. Painea mea a fost cam proaspata dar pacate. Se bat cele 2 oua, se adauga 1-2 linguri de lapte (sau smantana).



Din feliile de paine decupam un cerc cu ajutorul unui pahar de diametru potrivit. Se tavalesc apoi feliile prin ou si se prajesc in ulei incins pe ambele parti, dupa care se scot pe servet de hartie absorbant.

 

 

Friganelele merg minunat cu mazarea, iar mazarea la randul ei merge ca garnitura la orice carne. Asa ca am servit-o alaturi de o pulpe de pui. Le-am prajit intai intr-o tigaie cu putin ulei, apoi le-am bagat la cuptor inca 20-30 de minute.

 

 

Pregatim platourile.
Langa 1-2 pulpe de pui, asezam mazarea in centru decupat al friganelelor si deasupra acoperin ca un capac tot de friganea.

 

 

Ornam si cu felii de rosii si astfel platoul este gata ca sa-i incantati pe cei dragi voua. Pofta buna!

 





Recomandările noastre

22 comentarii

  1. 1
  2. 2

    oooce-mi place chestia asta cu mazarea in feliile alea de paine prajite, ma rog, friganele…
    sa stiti ca va fur inventia asta cu painita …dar o sa pun altceva in ea, ca mazarea nu prea mi-e prietena 🙂 dar daca vede sotul meu…sigur , musai, vrea si el 🙂 pot sa il trimit la voi pt niste mazare?
    pup

  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13

    @FLORY ma bucur ca-ti plac, avem gusturi comune. Pupici!

    @Alice poate sa vina linistit. Se va intelege binela mancare cu sotul meu, care si el e gurmand. Pup!

    @Nadina73 multumesc, ma bucur ca-ti place. Pup!

    @Carmen esti o dulce, multumesc!

  14. 14

    @catkitchen nu ramane decat sa o faci, daca iti place. Succesul e garantat. Pup!

    @Licuta Marin da au trecut repede. Pup!

    @maria mihalache ma bucur ca o gasesti interesanta. Pupici!

    @Dana2dor multumesc de vizita si aprecieri. Te sarut si pe curans!

  15. 15

    @DiaMar-bucataria galbena multumesc. Si tie o seara placuta si sigur trec si pe la tine.

    @TeoBucatar ma bucur ca te incanta ideea. Pupici!

    @Adela Zilahi incearca si combinatia cu mazare. E super, pup!

    @felis multumesc. Te sarut si pe curand!

  16. 16
  17. 17
  18. 18
  19. 19
  20. 20
  21. 21
  22. 22

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.