* cimbru
* ulei de masline
Mod de preparare:
Avem nevoie de un piept de pui care se spala, se codimenteaza cu sare, piper, boia dulce si se pregateste intr-o tava pentru cuptor. Se adauga putina apa si ulei de masline.
Tava se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor 20 de minute. Apoi se scoate folia, se adauga 2-3 catei de usturoi, foaia de dafin, busuiocul, cimbrul si se complcteaza cu putina supa de pui si cca 100 ml de vin alb.
Se da din nou la cuptor sa se rumenesca pieptul de pui. Se mai unge din cand in cand cu sosul propriu. Cand s-a facut, pieptul se scoate separat, iar sosul ramas se strecoara, se mai adauga putin unt si se mai da un clocot.
Intre timp se fierb pastele in apa cu sare, conform instriuctiunilor de pe ambalaj. Se strecoara, se face un soc termic trecandu-le printr-un jet de apa rece, apoi se adauga in sosul de vin.
Pastele se servesc calde cu felii de piept de pui, iar deasupra se faramiteaza bucatele de branza Gorgonzola, o branza traditionala cu mucegai albastru si una dintre cele mai bine cunoscute branzeturi italiene.
Consistenta sa cremoasa si gustul sau picant-intepator, impreuna cu aroma sosului cu vin, dau pastelor o savoare speciala. Pofta buna!
Este pe placul copilei mele papica ta.Te pup!
Arata tare bine , la mine ramane de multe ori carne de pui de reciclat si asta e o reteta numai buna .
@DiaMar ma bucur, e un deliciu. Pup!
@Dorina ai dreptate merge perfect. Multumesc de vizita. Te sarut!
Deliciu, pur si simplu!
faine tare, doar ca eu prefer fara gorgonzola…nu-mi place in mod deosebit…evit…:)
@Miha multumesc, te sarut!
@Alice eu asi manca branzeturi din astea "puturoase" de trei ori pe zi. Multumesc si o seara frumoasa!
ador pastele in orice combinatie 😉 …. ce colorate si frumoase sunt ;)….
ce bunatate de mancare! Pup
Super arata! imi place tare ca ai pus Gorgonzola. Le-am facut o data cu ricotta dar parca sunt mai parfumate asa, nu? As manaca puturosenii din astea non stop! :)) pupici
Foarte bun
@catkitchen sunt minunate si noua la fel ne plac. Pup!
@alinutzika multumesc. Daca citesti, sa stii ca nu pot accesa pagina ta. Merge greu si se blocheaza. Pup!
@Antomia S. ai dreptate, tare bune sunt branzeturile astea puturoase. Pupici!
bune ,tare bune,cu gorgonzola….