Castraveti bulgaresti



E o reteta de muraturi pe care eu o prefer pentru gustul dulce acrisor.

 
Ingrediente:
* 4 kg. castraveti cornison
* catei de usturoi
* boabe de struguri, preferabil inca verzi
* boabe de mustar
* piper negru
* frunze de dafin
* radacini de hrean
* marar uscat, frunze de visin
* sare mare neiodata
* zahar
* otet  de 9 grade (50 ml / borcan de 800 ml)

 

Mod de preparare:

Se aleg castraveciori cornison sanatosi si mici. Se sterilizeaza cca 10 borcane de 800 g pentru o cantitate de 4 kg castraveti. Dupa ce se spala bine se aseaza intregi in borcane.



Se aseaza in fiecare borcan cate un catel de usturoi, boabe de struguri, boabe de piper, cateva boabe de mustar, o foaie de dafin, marar uscat si frunze de visin. Peste toate acestea se adauga per borcan 3 linguri (nu cu varf) de zahar si 1 lingura de sare.

Se adauga peste si cca 50 ml otet, dupa care se umple borcanul cu apa. Se inchid cu capace. Se pregatesc oale mari cu apa pentru sterilizare, in ele se aseaza borcanele invelite in prosoape de bucatarie .

Se pun pe foc pentru 15 minute de cand a inceput apa sa fiarba. Se lasa sa se raceasca in oale. Se poate la fel de bine sa fie scoase si puse in paturi la cald. Sunt foarte buni, au un gust dulce – acrisor.

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

4 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.