Cosulete aperitiv cu creveti



 

Cosulete aperitiv cu creveti, iata o nou reteta de aperitiv daca tot am castigat Locul I la categoria Aperitive cu reteta Tort aperitiv cu salata boeuf la Concursul „Reteta anului 2011 pe Bucataras.ro.

Cum toate retetele mele de Cosulete aperitiv din foietaj, sunt in topul vizualizarilor, m-am gandit sa mai vin cu o alta idee, care sper sa va placa la fel de mult, Cosulete aperitiv cu creveti.

Ingrediente:
* 400 g aluat de foietaj
* 200 g creveti decorticati
* 2 catei de usturoi
* ulei de masline

 

 

Umplutura:
* 250 g crema fina de branza
* creveti tocati marunt
* masline negre tocate
* 1 ou
* vegeta
* marar tocat
* 1 lingura ulei (de la creveti prajiti)
* zeama de lamaie (optional)

 



Mod de preparare:
Avem nevoie de 200 g de creveti decorticati, dar cu codita intacta.

 

 

Intr-o cratita punem cateva linguri de ulei de masline, adaugam 2 catei de usturoi zdrobiti cu lama unui cutit, ii lasam putin cat isi lasa izul apoi ii scoatem si adaugam crevetii uscati prin tamponare cu servet.

 

 

Lasam 3-4 minute pe fiecare parte, apoi se scot si se pun pe o hartie absorbanta.



 

 

Intr-un bol punem o crema fina de branza. Din creveti prajiti, alegem 12-14 bucati frumoase pentru decor, ceilalti ii tocam marunt si ii adaugam la umplutura.

Condimentam cu vegeta, adaugam si cateva masline negre tocate marunt, marar tocat, 1-2 linguri din saftul de ulei ramas de la prajit creveti, cateva picatiri de zeama de lamaie si un ou intreg. Se amesteca totul bine, pana se omogenizeaza ca o pasta.

 

 

Aluatul de foietaj se intinde pe planseta fainata, se taie in patrate, cercuri, cum va place. Eu le-am facut cercuri, apoi le-am asezat in tava de briose. Se inteapa cu o furculita si se aseaza in ele compozitia de branza cu creveti.

 

 

Dam tava la cuptorul incins in prealabil cca 25 de minute, intai la temperatura mare, apoi o reducem.  Cand sunt gata, le scoatem din tava si cat sunt calde si umplutura inca moale, asezam pe centru fiecarui cosulet un crevete prajit. Sunt foarte bune la gust, mai ales pentru iubitorii de creveti.

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

13 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10

    @Paradis multumesc, pup!

    @catkitchen multumesc de aprecieri. O primavara frumoasa si tie!

    @liana ma bucur si multumesc. Sarut!

    @DiaMar la fel si tie o primavara frumoasa!

    @alinutzika nu-ti plac creveti, am inteles. Eu asi manca creveti zilnic. Pupici!

    @Mari multumesc pentru sustinere, ma bucur ca m-ai votat. O primavara frumoasa sa ai!

    @Dorina de acord, te astept. Pup!

    @Antonina S multumesc si vin la concurs cu drag. Pup!

    @maria elena te sarut si multumesc frumos!

  11. 11
  12. 12
  13. 13

Dă-i un răspuns lui Sara & Miki Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.