Cotlet de porc cu ananas



 

 

Ideea acestor Cotlete de porc cu ananas a fost o revista Good Food. Ananasul este un fruct cu o textura care se preteaza sa-l caramelizam, iar alaturi de cotletele prajite in tigaie, dau un preparat dulce-acrisor cu o aroma irezistibila.

Ideea originala mai continea si praf de chilli si praf chinezesc 5 mirodenii. Daca va plac, le puteti adauga. Merita incercat, veti fii cuceriti.

 

 

Ingrediente 2 pers.:
* 2 cotlete de porc (cu sau fara os)
* ulei de masline
* 1 cutie compot de ananas
* 1 lingura de zahar (preferabil brun)
* 1 lingura sos tomat
* 1 lingura sos de soia
* sare
* piper
* coriandru

 

 

Mod de preparare:
Avem nevoie de cotlete de porc, in functie de cate persoane sunteti la masa, la care inlaturam excesul de grasime. Rondelele de ananas se scot din cutia de compot.

 

 

Intr-o tigaie caramelizam lingura de zahar la foc potrivit. Stingem cu foarte putina zeama din compot si apoi adaugam feliile de ananas. Le caramelizam pe ambele fete si le scoatem apoi pe un servet absorbant.



 

 

Separat intr-o alta tigaie cu ulei de masline, prajim cotletele pe ambele fete, pana capata o crusta frumoasa. Apoi adaugam zaharul caramelizat ramas de la rondelele de ananas, sosul de soia, sosul tomat si zeama din compot, doar cat este nevoi, pentru a obtine un sos scazut.

Se condimenteaza dupa gust si se lasa cca. 10 minute sa fiarba, cat sa se patrunda cotletele.

 

 

La final se adauga si rondelele de ananas caramelizate si mai lasam 2-3 minute. Se adauga coriandru verde tocat, eu nu am avut si am pus frunze de patrunzel verde.

 

 

Se serveste cu o garnitura de orez sau de legume sotate. Acum le-am servit cu orez. Este greu de descris gustul, este un regal care trebuie incercat si sigur veti fii vrajiti. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

20 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6

    @DiaMar avantajul primului sosit. Pup!

    @Ancuta ma bucur cati place si tie. Pup!

    @alinutzika trebuie incercat. Pup!

    @TeoBucatar ma bucur ca ne potrivim la gusturi. Pup!

    @mandala multumesc frumos, pup!

  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17
  18. 18

    @hapleablog ma bucur, avem gusturi comune. Pup!

    @Laura multumesc, pupici!

    @Angelica multumim mult. Week-end placut!

    @Mare Maria ma bucur ca-ti place. Pup!

    @Licuta Marin a fost tare bunnnn. Pup!

  19. 19

    O reteta foarte buna si destul de rapida.
    Astazi am incercat-o si eu si intr-adevar merge foarte bine si picanta dar daca la masa sunt si copii de 2-7 ani asta e mai greu 🙂
    Imi pare rau ca nu pot adauga o poza cu rezultatul final. 🙂
    Numai bine

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.