Pulpe de pui in crusta de aluat



 

Aceste pulpe in crusta de aluat, pe principiul retetei Pui Wellington, este un meniu ideal pentru o masa mai speciala cu cei dragi sau cu prieteni.

Este putina migala la pregatire, dar efectul final merita munca. O alta reteta asemanatoare pe care v-am prezentat-o deja, este Cotlet de porc in foi de varza si aluat.

 

 

Ingrediente / 4 pers:

4 pulpe inferioare de pui
condimente pentru pui
400 g aluat de foietaj
1 ou prntru uns

Pasta de ciuperci:
150 g ciuperci
marar tocat
1-2 linguri ricotta
sare
piper
30 g unt

 

Sos de marar

 

 

Mos de preparare:
Avem nevoie de pulpe inferioare de pui, numarul este in functie de cate persoane sunteti la masa.

 

 

Se face o incizie in partea de sus a osului. Se impinge in jos cu degetele carnea de pe os, dupa ce ati indepartat toate ligamentele. Se prajesc intr-o fripteuza sau intr-o tigaie mai adanca ca sa poata fii prajite fara sa se prinda. Se condimenteaza.



 

 

Ciupercile se taie in felii, se pun intr-un blender si se fac o pasta. Eu le-am dat pe razatoarea mica si apoi le-am pus intr-o tigaie in putin unt pe foc cu marar tocat, pana cand apa lasata de ciuperci dispare. Se ia de pe foc si se asezoneaza dupa caz. Se adauga branza ricotta pentru consistenta. Cu smantana devine o pasta prea umeda.

 

 

Se ia foaia de aluat si se imparte in 4 patrate. Se imparte pasta de ciuperci in mod egal pe fiecare patrat de aluat. Se aseaza deasupra cate o pulpa in pozitie verticala si se imbraca in aluat ridicand de capete care se inoada in jurul osului. Imagimile sper ca sunt mai graitoare.

Cu aluatul se lucreaza rapid ca sa nu se incalzeasca. Daca este nevoie se mai dau pulpele la rece. Se aseaza intr-o tava pe hartie de copt si se ung cu un ou batut. Se da tava la cuptorul incins pentru 30 de minute, pana aluatul prinde culoare.

 

 

Se servesc cu un sos de marar sau un sos de hream. Sunt tare bune aceste pulpe impachetate. Pofta buna!

 

 





Recomandările noastre

15 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8

    @boboc eugenia
    Se face un sos alb din unt cu o lingura de faina, care se stinge cu o ceasca de lapte sau cu zeama de carne. Se tine la foc potrivit sa dea cateva clocote. Se adauga mararul tocat fin, sare dupa gust si dupa caz o lingura de smantatana ca sa obti consistenta dorita. Pup!

  9. 9

    @DiaMar multumesc, pup!

    @lulu daca le-ai facut stii ce bune sunt. Pup si un sfarsit de saptamana placut!

    @Irina Sunt si de efect, este adevarat dar si bune pentru cui ii plac combinatiile cu foietaj. mie una imi plac mult. Pup!

    @Mari iti multumesc si ma bucur ca-ti plac realizarile noastre. Pup si un week-end placut!

    @Doina asemenea mesaje ma bucura mult. Multumesc si te astept oricand! Pup!

    @Adriana multumesc frumos, esti o dulce. Te sarut!

  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14

    @Emily ma bucur ca-ti plac. Sunt de efect, pup!

    @Licuta Marin tare bune, multumesc! Pup!

    @pansy da ai dreptate, pe principiul wellington. Pup!

    @hapleablog multumesc frumos! O zi frumoasa!

  15. 15

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.