Scones cu mure si lamaie



 

Scones sunt niste biscuiti provenind din Scotia. Sunt realizate din grau, orz sau ovaz cu unt si praf de copt ca agent de dospire. Se fac in multe variane si includ frecvent stafide, coacaze, branza sau smochine. Pot fii rotunde, dreptunghiuri sau triunghiuri.

Scones reprezinta pentru englezi componenta de baza a ceaiului. Dar merg la fel de bine si langa o ceasca de cafea sau chiar de lapte.

 

 

 Ingrediente:

260 g faina
60 g de zahar fin
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita de sare
100 g unt
1 ou mare
120 ml smantana lichida
mure congelate
4-5 linguri de ovaz
2-3 linguri zahar
50 g unt
1 lingurita zeama de lamaie
1 lingura coaja rasa de lamaie

 

 

Mod de pregatire:
Intr-un bol se amesteca faina, zaharul, praf de copt, bicarbonatul de sodiu si sare. Untul rece taiat in cuburi se amesteca cu faina folosind degetele pentru a-l incorpora.

Se adauga si oul apoi smantana, framantand pana se omogenizeaza. Rezulta un aluat care se da putin la rece.

 

 



Pe o suprafata presarata cu faina se intinde aluatul de cca. 1.5-2 cm grosime, dar puteti si mai gros. Cu o forma de cerc, eu am folosit un pahar se obtin 10-12 bucati. Se pun deasupra fructe de padure, am folosit mure congelate si se aseaza in tava de copt, pe hartie de copt.

 

 

Pentru glazura amestecam ovazul, zaharul, untul si coaza de lamaie.

 

 

Se presara in mod egal deasupra cercurilor de aluat. Se dau la cuptor pana devin aurii, aproximativ 15-20 minute, dupa cuptorul fiecaruia. Eu am depasit putin timpul si au iesit mai inchise.

 

 

Se lasa sa se raceasca 5 minute si se servesc calde sau la temperatura camerei. Se pot pudra cu zahar fin cu vanilie sau cu o glazura de ciocolata. Sunt tare bune, se topesc in gura.

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

14 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10

    @Paula Gafitescu sunt aromate de la lamaie si nurele se simt bine. Pup!

    @Delicious Flavours ai dreptate, eu cu ceaiul doar cand sunt racita, dar o cafea e perfecta cu aceste scones. Pup!

    @Daniela ai dreptate sunt tare bune. Pup!

    @Lia Maria Grozi ma bucur ca ti-au placut! Pup!

    @Simona cu mare drag serveste-te! Pup!

  11. 11
  12. 12

    Aş vrea să le fac şi eu, dar nu ştiu dacă pot înlocui smântâna lichidă cu aceeaşi cantitate de smântână foarte grasă pe care o am deja de la ţară.

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.