Piept de porc pe pat de legume



Piept de porc pe pat de legume, un pranz de duminica, o friptura crocanta dar in acelasi timp si suculenta. Desi necesita ceva timp pentru pregatire, rezultatul merita asteptarea, este un rasfat. Alte retete asemanatoare sunt: Piept de porc la cuptor si Piept de porc cuscus si legume sotate.

 

Ingrediente:
800 g piept de porc cu sorici
condimente pentru porc
3 linguri ulei de masline
un pahar cu vin alb sec
1 fennel feliat
1 morcov
1 pastarnac
1 ceapa rosie
3-4 catei de usturoi
cimbru
sare
piper

Mod de preparare:
Stergem bucata de carne cu un prosop de bucatarie, taiem soriciul in patratele.

Amestecam uleiul de masline, cimbrul, condimentul pentru porc si frecam bine bucata de porc cu acest amestec, avand grija sa intre si-n crestaturile de sorici. O introducem intr-o punga de plastic, o inchidem si o dam la frigider pentru 2 ore.

Inainte de fi dat la cuptor, incingem putin ulei intr-o tigaie pe foc mare si prajim intreaga bucata de carne cate 2-3 minute pe fiecare parte, pana se face crusta pe toate partile.
Aceasta crusta este secretul unei fripturi reusite, pentru ca la cuptor va mustii in crusta sa proprie.



Spalam si curatam legumele apoi le feliem. Le aseazam intr-un vas de ceramica sau de lut, le condimentam cu sare si piper dupa gust si asezam deasupra bucata de piept de porc.

Se adauga putina apa si ulei, se acopera vasul cu o folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 1 ora si jumatate la 220 °C. Dupa cca 40-50 de minute se coboara temperatura la 180 °C, se scoate folia, se adauga vinul si dupa caz, putin ulei si mai lasam la cuptor sa se rumeneasca. Cand carnea este gata se scoate, se acopera si se lasa la odihna 10 minute.

Se scoate pe un gratar, iar legumele fie sunt servite langa friptura, fie se paseaza si se face un sos. Sosul se poate servi peste o garnitura din piure de cartofi sau orez. E foarte buna si rece cu o salata alaturi. Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

6 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

    @Elena Sandor multumesc de vizita! Pup!

    @paradis ma bucur , pup!

    @Alina Vicu cum se zice… porcul e cea mai buna leguma. Pup!

    @Sidy cu crusta de la cuptor nu mai sinti grasimea. Multumesc si tie un week-end minunat!

  6. 6

Dă-i un răspuns lui Sara & Miki Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.