Pasca cu branza si lichior de oua



Pentru anul acesta m-am tot gandit la o „altfel” de Pasca, fata de cea de anul trecut Pasca cu branza dulce si aluat de cozonac. Si am conceput aceasta reteta unde am inlocuit cozonacul cu un aluat fraged, iar in umplutura de branza am adaugat lichior de oua.

Am mai folosit lichiorul de oua la Tort de Pasti sau Tort cu crema fina de lichior de oua, fiind un un ingredient special in preparatele pentru Sarbatorile de Pasti. Pot sa va spun ca ideea a fost super, lichiorul i-a dat un gust genial umpluturii si a rezultat o Pasca din care tot ai mai vrea inca o felie. Sarbatorile Pascale au trecut, dar daca dati iepurasi la o parte, o puteti servi ca un desert de duminica.

 

 

 

Aluat fraged cu cacao:
300 g faina
1/2 plic praf de copt
150 g unt
3 linguri de zahar
1 ou
3 linguri cacao
3-4 linguri de lapte
sare

 

 

 

Umplutura cu branza:
800 g branza dulce
400 g crema de branza
80 g unt
150 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
30 g praf de pudding de vanilie
3 linguri de lapte
6 oua
150 ml smantana lichida
150 ml lichior de oua
100 g stafide
 

 

 

Mod de preparare Pasca cu branza si lichior de oua:
Primul strat inchis la culoare este un aluat fraged cu cacao si se pregateste ca si la Prajitura cu branza si stafide. Intr-un bol se cerne faina si se adauga untul rece taiat cuburi. Se framanta cu degetele pana ce faina inghite untul si se formeaza un aluat nisipos.



Se adauga zaharul si oul. Cacao se dizolva in lapte, frecand cu o lingura apoi se adauga in aluat. Puteti insa sa adaugati cacao praf, direct in faina la inceput. Se formeaza un bol pe care il dam la rece.

Pentru umplutura se amesteca lichiorul de oua cu smantana lichida.

Se bat apoi ouale cu o furculita. Intr-un bol incapator se amesteca cele doua sortimente de branza, se adauga untul moale la temperatura camerei si se fraca impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se incorporeaza praful de pudding dizolvat in 3-4 linguri de lapte. Se adauga ouale batute, lichiorul cu smantana si la urma stafidele.

Se intinde aluatul intr-o forma de tort de 22 cm diametru. Se inteapa cu o furculita si se rastoarna umplutura. Se da la cuptor la 160 °C pentru 90 de minute.

 

 

Se scoate din forma si se pune pe un gratar sa se raceasca. Se decoreaza dupa inspiratie si eveniment. Aceasta a fost pe masa de Pasti anul acesta, dar o puteti folosii si intr-o zi de duminica decorata altfel. Gustul de lichir de oua s-a mentinut si i-a dat o aroma speciala. Va recomand sa o incercati. Delectati-va cu o felie!

 





Recomandările noastre

12 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6

    @Paula Gafitescu adevarat a inviat! Ma bucur ca-ti place, pup!

    @Lia atunci esti invitata mea. Pup!

    @Dorina da lichiorul ii da un gust aparte. Pup!

    @Rocsy Ciobanu Adevarat a inviat! Multumesc, pupici!

    @mirela ma bucur, pup!

  7. 7
  8. 8

    Desi mi-am propus si eu sa fac pasca anul acesta, din nou n-am reusit din lipsa timpului…
    Te felicit, ai facut o pasca minunata si chiar dc au trecut PAstele eu voi incerca reteta in curand 😛
    Weekend placut!

  9. 9

    @Simona multumesc si ma bucur ca-ti place. Pup!

    @Delicious Flavours ma bucur ca-ti place. Merita incercata, combinatia cu lichior de oua si noua ne-a placut mult. Am zis ca daca in cremele de la torturile de Paste merge, de ce nu ar fi ideala si-n umplutura de Pasca. Te sarut!

  10. 10
  11. 11
    • 12

      Ideal ar fi cel de oua ca fiind Pastele in multe case se serveste si lichir de oua inainte. Poti sa nu pui nimic sau o esenta de care iti place, vanilia cel mai recomandat la branza. Ca sa obtii consistenta mai adaugi lapte pana la 100 ml.
      🙂

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.