Toamna fiecare gospodina se pregateste pentru iarna. Daca vreti sa diversificati muraturile pe care le pregatiti pentru iarna iata o reteta tare buna, care va merge perfect langa o friptura.
Mod de preparare:
Conopida si broccoli se spala bine si se desface in buchete. Se taie in buchetele. Se curata hreanul si se feliaza.
Se pune la fiert apa, otetul, sarea, zaharul, boabe de piper, boabe de mustar, 3-4 foi de dafin. Se lasa sa dea un clocot apoi se adauga buchetelele de conopida si brocoli.
Se lasa un minut apoi se scot si se scurg. Cand s-au racit putin se aseaza in borcane de 800 g, un rand de conopida, apoi unul de broccoli pana se umple borcanul. Se adauga intre randuri si felii de hrean.
Lichidul in care am oparit buchetele se incalzeste si se toarna fierbinte peste legume, avand grija sa adaugati si boabe de mustar, de piper si foaie de dafin. Se capseaza ermetic borcanele si se infasoara in paturi pana a doua zi, sa se sterilizeze.
Va ramane lichid, dar daca am fi preparat mai putin nu am fi putut opari buchetele de conopida si broccoli. Ce ramane se pune intr-o sticla si se poate folosi la alte retete de muraturi sau la diverse salate.
N-am mancat niciodata broccoli murat.. Tare sunt curioasa ce gust are..
Pupici