Trigoane cu prune, nici ca se poate ceva mai simplu si mai rapid. Cu cateva foi de placinta ramase de la alta reteta si cateva prune, puteti realiza aceste trigoane, un dulce ideal pentru o dupa amiaza din saptamana.
Mod de preparare:
Pentru 7 trigoane am folosit 18 prune, pe care scuze, dar am uitat sa le cantaresc. Se spala, se scot samburi si se taie in felii. Se pun intr-o cratita pe foc cu 3 linguri de zahar si scortisoara, dupa gust.
Se lasa sa se topeascae zaharul, amestecand sa nu se prinda. Pentru ca-si lasa zeama, se adauga o lingurita de anidon ca sa lege. Va arata ca o dulceata.
Puteti sa realizati cate trigoane doriti, luand in calcul ca dintr-o foaie faceti un trigon. Se impatureste foaia in trei pe lungine dupa ce se unge cu putin ulei sau unt topit. La un cap se pun 2 linguri de duleata si se impatureste ca un triunghi pana se termina foaia.
Se aseza pe o tava si se dau la cuptorul incalzit la 200 °C pentru 12-15 min.
Servite calde se topesc in gura, dar si reci sunt la fel de bune. Pofta buna!
Cat de bine arata! Imi place ca se fac usor si sunt, cu siguranta, delicioase.
Grozav de gustoase!Pup!
Minunate!
Vorbesc de la sine: sintem taaare gustoase!
Simple si delicioase, rumene si parfumate! Vreau si eu vreo doua 🙂 Pupici
Cat de bune pot fi!
@Alexandrina usor, rapid dar tare bune. Pup!
@diaMar multumesc, pup!
@Kyra ma bucur ca-ti plac
@Paula Gafitescu asa cum zici, serveste! Pup!
@Rocsy Ciobanu multumesc, pup!
Salut!
Pentru ca imi place blogul tau, am inceput sa-l urmaresc. Te astept pe la mine http://filmandotherstories.blogspot.se/
si daca ai placere sa ma urmaresti…
🙂 O vara frumoasa iti doresc!