Imi placa placinta sarata cu orice umplutura si de regula o fac cu foaie jos – foaie sus, apoi le tai in cuburi, ca e mai practic si mai frumos ca prezentare. Dar cum nu am mai facut o tarta cam de mult, am hotarat ca sa transform placinta cu vinete in tarta cu vinete. A fost un deliciu, sper sa va placa si voua!
Mod de pregatire:
Pregatim aluatul fraged care este usor si rapid de facut. Nici nu trebuie lucrat mult timp si unde il pregatim trebuie sa fie rece. In faina cernuta adaugam untul rece taiat cuburi. Cu degetele framantam untul ca sa se incorporeze in faina.
Va deveni ca un nisip de unde si denumirea de aluat nisipos. Apoi adaugam oul si 2 linguri de apa sau lapte rece. Rezulta un aluat pe care-l infasuram in folie de plastic si-l dam la frigider. Pentru imagini cu modul de pregatire gasiti AICI si AICI.
Pentru umplutura, taiem cele doua vinete in cuburi de cca. 1,5 cm pe care le prajim intr-o tigaie cu ulei. Vor inghiti ceva ulei, de aceea le scoateti pe o farfurie cu hartie absorbanta.
Pentru mai multa culoare eu am adaugat si un pumn de legume (mazare si morcov) congelate. Dar puteti sa le omiteti. Maslinele trebuie sa fie fara samburi, iar rosiile taiate rondele si scurse de zeama.
Intindem aluatul cu un sucitor pe o planseta cu faina si apoi o asezam in forma de tarta. Intepam fundul tartei cu o furculita si o dam 5-6 minute la cuptor la foc tare 200 °C. O scoatem si asezam deasupra umplutura: cuburile de vinete, maslinele taiate pe jumatate, pumnul de morcovi si mazare, rondelele de rosii si acoperim cu restul de vinete.
Intr-un bol batem ouale cu o furculita, nu mixer si incorporam smantana. Condimentam dupa gust si rasturnam peste amestecul din tarta cat sa le acopere. Dam la cuptor coborand temperatura la 180 °C, pentru 40-45 de minute. Pofta buna!
faina tarta:) cate preparate delicioase…eu parca am intrat in repaus, doar dulce as face..de papa fac zi de zi dar repet chestii, nimic nou:))
Arata tare frumos, si cred ca e buna, buna! Pupici
O primire gustoasa tare la intoarcerea din vacanta. Multumesc Sara pentru reteta.
Daca-mi permiteti o intrebare D-na Sara ca eu nu pot sa tac. Cam ce dimensiune ar avea forma D-voastra de tarta ? Va multam anticipat. Hahaha. Pupici.
Draga mea sanda, mia culpa …. hahaha …. 22 cm interior si 26 cm sus.
Spor la facut tarta … pupici!
Ooo, multumesc de raspunsul…evoluat !!!. Imediat ma apuc sa caut daca posed asa ceva. Apoi trec la purces. Pupici.