Pateuri cu pui si ficatei





Pateuri cu pui si ficatei, usor de realizat, doar dintr-un aluat de foietaj si o umplutura cu ce avem prin frigider. Fie ca-s cu umplutura sarata sau dulce, ti se topesc in gura. Acum va invit la un pateu cu ficatei de pui.

Ingrediente 12 buc:
800 g aluat de foietaj
1 galbenus pentru uns
vegeta

 

 

Umplutura:
6-7 ficatei de pui
150 g carne macinata pui / curcan
1 ceapa
2 oua fierte
1 ou crud
3-4 fire ceapa verde
1-2 linguri de pesmet
marar verde tocat
sare
piper

 



Modul de preparare Pateuri cu pui si ficatei:
Se taie ceapa marunt si se caleste in ulei. Se adauga carne tocata si se condimenteaza. Lasa pe foc, pana scade zeama pe care o lasa carnea. Cand carnea este facuta si sosul scazut, se opreste focul. Separat se prajesc ficatei, apoi se taie in cuburi. Se fierb tare doua oua care apoi se taie in cubulete. Ceapa verde se toaca marunt impreuna cu mararul. Toate se amesteca intr-un bol la care se adauga un ou batut, o lingura de pesmet (care sa absoarba umezeala) si se condimenteaza dupa gust.

 

 



Aluatul de foietaj se intinde si se taie forme rotunde. In mijloc se pune cu lingurita din umplutura si se unge imprejur cu apa. Se aseaza alta forma rotunda deasupra, se apasa bine cu degetul de jur imprejur.

Se repeta pana ternimam aluatul si umplutura si se aseaza pateurile in tava de cuptor pe hartie de copt. Se cresteaza si se ung cu galbenus de ou diluat cu o lingura de apa. Marginea nu se unge cu ou, deoarece nu mai creste bine la cuptor.

 

 

Se dau la cuptorul preincalzit la 200 °C, apoi dupa 5-6 minute se cobora tenperatura la 180°C. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

6 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3

    Buna! a sosit timpul ca Adnia's blog sa treaca la un nou nivel, sa primeasca un nume si o casuta noua, care iti sta la dispozitie incepand de azi! Asadar, te invit cu emotii sa treceti pragul Retetelor mele dragi, pe care le gasiti de acum aici: http://www.retetelemeledragi.com/
    De asemenea, daca ma urmaresti le blogroll, te rog din suflet sa modifici (din nou, cu toate scuzele de rigoare) linkul din blogrollul tau!

  4. 4
  5. 5
  6. 6

    @Lubita Iancu multumesc, pup!

    @Laura ma bucur, pup!

    @dia Daria succes cu noul aspect! Pup!

    @Simona multumim de aprecieri. Te sarutam!

    @aneta sigur ca poti folosi ce-ti place tie. Scoti ficatul si poti folosi doar bucati de carne de pui, sau porc… Ma bucur ca vrei sa o incerci!

Dă-i un răspuns lui Simona Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.