Ciuperci cu naut si cuscus este o mancare usoara, de post dar nu numai, perfecta pentru orice zi a saptamani.
Mod de preparare:
Pregatim intai cuscus-ul: Intr-un vas se pune un cub de unt / margarina si 2-3 linguri de ulei. Cand s-a incins se adauga o lingurita rasa de curry amestecand pana se dizolva. Se pune apoi cuscus-ul si se amesteca pana isi schimba culoarea. Se adauga cate un polonic de supa calda si se continua ca la rizotto. Cand a devenit aldente se mai adauga putina supa, se sareaza si se acopera cu un capac. Se opreste focul si se lasa sa absoarba lichidul.
Ciupercile in functie de marime lor se taie pe jumatate sau in sferturi, iar daca sunt mici raman intregi. Se distuie in putin ulei cu putina sare care le si ajuta sa-si lase apa. Se adauga supa de legume dintr-un cub Knorr. Se lasa sa scada zeama.
Ceapa se taie marunt si intr-o alta tigaie se caleste cu doua linguri de ulei si putina sare. Cand a devenit sticloasa se trage tigaia de pe foc si se adauga boiaua si chimenul macinat. Se amesteca sa se omogenizeze, apoi se pune inapoi pe foc si se adauga rosiile taiate in bulion. Se da cateva clocote si se adauga boabele de naut scurse din conserva.
Se adauga si ciupercile distuite separat. Se amesteca si se condimenteaza cu cimbru, sare si piper si marar tocat.
Intr-o farfurie se pun cateva linguri de cuscus care se desface cu o furculita si deasupra asezam din amestecul de ciuperci si naut. Pofta buna!
Daca va place combinatia , e perfect
@Dia_diana58 noua ne place, dar inteleg ca tie nu-ti place asa o combinatie!